Isabelle Huppert.© AFP

De Singel strikt Chinese pianiste Yuja Wang en Franse actrice Isabelle Huppert

Antwerpen -

Het thema van het komende theaterseizoen in De Singel is “Echoes of Time”. Daarom komen er enkele opmerkelijke namen zoals de bekende Franse actrice Isabelle Huppert, de Chinese pianiste Yuja Wang en de Indiase sitarspeelster Anoushka Shankar.

Het thema “Echoes of Time” verwijst in de eerste plaats naar klassieke mythes die nog altijd tot de verbeelding spreken en worden gebruikt als canvas voor eigentijdse interpretaties. Daarnaast is er ook plek voor reflectie op de toekomst.

In totaal zijn er in het seizoen 2024-2025 tweehonderd voorstellingen, waaronder 24 die een première zijn voor ons land. Het programma belooft op muzikaal vlak een breed scala aan genres, variërend van klassieke muziek tot jazz, electro en zelfs hip-hop. Theaterliefhebbers kunnen uitkijken naar de bewerking van Bérénice van Jean Racine door Isabelle Huppert. Daarnaast zal ook het nieuwe werk Quanta van de Poolse regisseur Lukasz Twarkowski te bezichtigen zijn.

Verder presenteert De Singel samen met het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) een programma rond het thema samenwonen en samenleven. Zo zullen de architecten van Dogma de mogelijkheden van de stadsvilla als coöperatief woonmodel onderzoeken.

Meer informatie vind je hier.

(ND)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners