Papierkunstenaar Bob Matthysen in zijn serre-atelier.© Joren De Weerdt

Veerkrachtig Ranst organiseert Ten-Tuin-Stelling met 21 kunstenaars en lokale talenten

Ranst -

Veerkrachtig Ranst organiseerde vorig jaar een talentenmarkt in en rond de kerk van Ranst. Dat was een groot succes. Dit jaar is het concept gewijzigd. Meer dan twintig kunstenaars zwaaien hun tuinen komend weekend open voor bezoekers tijdens de Ten-Tuin-Stelling.

Allerlei verschillende kunsten en ambachten komen aan bod, van papierkunst over ijzerwerk, schilderijen en keramiek tot bakken in een 18de-eeuwse oven in een bakhuisje. Op 25 en 26 mei kan je tussen 11 en 17 uur deelnemen. Het parcours is dertien kilometer in totaal, maar je moet het niet helemaal afwerken. Je kan naar eigen interesse de tuinen selecteren. Info en plannetje krijg je tussen 10.30 uur en 15 uur aan de kerk van Ranst. Ook voor de kinderen is er een zoektocht met mooie prijzen voorzien.

Het burgerinitiatief Veerkracht Ranst heeft nog een mooie zomeragenda in petto. Zo is er op 9 juni een boekenmarkt aan het kerkje van Millegem van 11 tot 16 uur. Ideaal om naartoe te komen na of voor je gaat stemmen.

Op 18 augustus is het ‘Proef de wereld in Ranst’. Die dag kan je van 14 tot 17 uur op het vernieuwd kerkplein proeven van internationale gerechten van mensen die in Ranst wonen, maar niet de Belgische nationaliteit hebben. Dit alles wordt nog wat bijgekruid met een vleugje wereldmuziek.

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners