Federaal parket in ons land trekt onderzoek naar overleden Laura en verdwenen man op Tenerife naar zich toe

Het federaal parket in ons land trekt het onderzoek naar de dood van Laura Trappeniers (66) en verdwijning van Marc Olbrechts (71) op het eiland Tenerife naar zich toe. Dat meldt RTL info.

gjs

Twee weken geleden werden Laura Trappeniers (66) en Marc Olbrechts (71) op Tenerife als vermist opgegeven. Een week geleden werd haar lichaam uit de oceaan gehaald - ze bleek eerst zwaar verminkt te zijn - en over waar haar man uithangt is nog niets geweten. De Spaanse politie voerde het onderzoek tot nu toe.

LEES OOK. “Het eiland heeft ook een donkere kant”: vrienden en kennissen van Laura en Marc na moord en mysterieuze verdwijning op Tenerife

Daar komt nu verandering in, meldt het federaal parket aan RTL info. “Vanaf het moment dat duidelijk werd dat het inderdaad om een gewelddadige dood ging, werd artikel 12 in werking gesteld en werd de zaak overgenomen door het federaal parket met alle middelen die het ter beschikking heeft, waaronder uitstekende internationale connecties”, aldus Eric Van Duyse, woordvoerder van het federaal parket.

LEES OOK. Vlaamse vrouw vermoord op Tenerife, echtgenoot nog steeds vermist: “Laura maakte zich zorgen over nieuwe huurder”

Dat het federaal parket het laken nu naar zich toetrekt, heeft als gevolg dat het in overleg met de Spaanse autoriteiten toezicht kan houden op het lopende onderzoek. Maar ook dat het nu kan beslissen zelf mensen ter plaatse te sturen of onderzoeksdaden kan voorstellen. Dat wordt volgens Van Duyse enthousiast onthaald door de familie van Olbrechts en Trappeniers. “Het biedt hen zekerheid nu er een tussenpersoon zal zijn in België en er mee naar de zaak gekeken wordt vanuit ons land”, zegt hij bij RTL.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER