vrijdag 17 augustus 2018 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Rode Duivels

Henry in beeld als... T2

Na het afhaken van Graeme Jones, aan de slag bij West Bromwich Albion, moet Roberto Martinez op zoek naar een nieuwe T2. Daarbij valt ietwat verrassend de naam van Thierry Henry. De gewezen spits, die vandaag 41 jaar wordt, was de voorbije twee jaar T3 bij de Rode Duivels en verlengde zijn contract nog niet. Hij zegde ook zijn lucratief contract als analist bij de tv-zender Sky op om zich op zijn trainerscarrière te richten. Maar Henry is ondanks zijn staat van dienst als speler nog nergens onder dak en in die zin valt zijn naam als eerste assistent van bondscoach Martinez.

Er is wel wat werk aan de winkel, want er wachten nog wat contracten op een verlenging in de technische staf rond Martinez, die zelf al in mei zijn contract tot 2020 verlengde. Dat geldt onder meer voor physical coach Richard Evans en de keeperstrainers Inaki Bergara en Erwin Lemmens. Er moet ook nog een videoanalist worden gevonden.

“Pas volgende week komt het dossier op tafel”, zegt Chris Van Puyvelde, technisch directeur van de voetbalbond. “Er is nog met geen woord over gesproken. We kregen al veel sollicitaties binnen. Het is te vroeg om al conclusies te trekken.”

België tweedeop FIFA-ranking

De Rode Duivels zijn na hun derde plaats op het WK intussen gestegen naar de tweede plek op de FIFA-ranking. Wereldkampioen Frankrijk is de nieuwe leider met amper drie puntjes meer dan de Rode Duivels. Minder goed nieuws kwam er gisteren van Romelu Lukaku. Aan de Amerikaanse nieuwswebsite Business Insider verklaarde de 25-jarige spits dat hij overweegt te stoppen als international na het EK in 2020. “Na het EK denk ik dat ik stop. Op elk groot tornooi moet ons land in de halve finales proberen te geraken en dan zie je wel waar je eindigt. Je wil het winnen, maar voor minder dan de halve finales gaan we niet.”

(kvu,gegy,lvdw)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws