Graspop een zee van mensen in het zwart? Niet dankzij deze bijzondere outfits op het festival

Wie het festival niet kent, denkt bij Graspop makkelijk aan een festival waar ongeveer iedere bezoeker in het zwart gekleed gaat. Dat is echter absoluut geen vereiste op het festival en deze mensen tonen dat echte metalheads in alle kleuren en maten gekleed gaan.

nkdr, evdg

Wie denkt dat Graspoppers enkel in zwarte kledij rondlopen, dacht danig verkeerd. Een kostuum met doodskoppen (“dat nergens anders meer te vinden is”, benadrukt de man die het draagt), een ultrazacht pak van een eenhoorn, maar ook een dinosaurus en Pikachu kwamen we tegen op de festivalweide van Graspop Metal Meeting.

Voor alles een eerste keer

Naar goede gewoonte ging de festivalploeg van Het Nieuwsblad de sfeer opsnuiven op Graspop, al kregen ze dit jaar versterking van een metalguppie: redactrice Eline ging voor de allereerste keer in haar leven de metalwereld in. Een bijzondere ervaring die ze (nog net) overleefde door de wijze lessen van de experts ter plaatse.

Botsauto’s en eendjes vissen

Wie nog nooit naar Graspop is geweest, kan zich niet voorstellen hoe een kermis voor metalliefhebbers eruitziet. Een ding staat vast, het verschil met een gewone foor zit in de details: de eendjes die je kan opvissen zijn niet vrolijk geel maar zwart en de botsauto’s rijden op het ritme van metal.

LEES OOK. Enkel op Graspop: (zwarte) eendjes vissen en botsauto’s tussen de moshpits door

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen