Directeur Pakawi Park in Olmen krijgt 4 jaar cel voor aanranding van 9 vrouwen

De correctionele rechtbank van Turnhout heeft een directeur van het Pakawi Park in Olmen veroordeeld tot 4 jaar cel voor aanranding van 9 vrouwen, waarvan 2 jaar met uitstel. De slachtoffers waren werkneemsters bij het dierenpark en een bioscoop, waar hij ook een leidinggevende functie had. Voor de aanklachten tegen hem van 2 andere vrouwen werd de vijftiger uit Zwijndrecht vrijgesproken.

De eerste klacht tegen de man werd op 16 juni 2022 ingediend door een ex-werkneemster van het Pakawi Park in Olmen bij Balen. De vijftiger uit Zwijndrecht is medezaakvoerder van de dierentuin. Verder onderzoek bracht 11 slachtoffers in beeld, werkneemsters van de dierentuin en een bioscoop in de regio Antwerpen, waar de man ook een leidinggevende functie had.

De vrouwen werden tijdens hun werk door hem lastiggevallen. Hij maakte seksuele opmerkingen en betastte hen. Sommigen werden ook op de mond gekust. 2 van hen waren op dat moment zelfs minderjarig en werkten als jobstudent in het dierenpark.

Omwille van het gevaar dat de feiten opnieuw zouden gebeuren eiste het openbaar ministerie dat de man onmiddellijk zou worden aangehouden.

Zijn advocate wilde dat koste wat kost vermijden wegens de verantwoordelijkheden van de man: "Hij leidt het park alleen. Hij neemt alle belangrijke beslissingen. Het hoogseizoen nadert en hij heeft de leiding over 40 à 50 personen. Zij zijn allemaal verhoord en er stellen zich geen problemen meer. Als hij nu wordt aangehouden, is dat een ramp voor de zoo." Haar pleidooi had effect want de rechtbank ging niet in op de vraag om hem onmiddelijk aan te houden.

De strafrechter veroordeelde hem tot 4 jaar cel voor het aanranden van 9 vrouwen, voor de aanklachten tegen 2 vrouwen werd hij vrijgesproken.

De man kan nog in beroep gaan.  Dan wordt hij sowieso niet aangehouden tot na het proces in beroep. Als hij geen beroep aantekent, is het nog niet duidelijk wanneer precies hij wordt aangehouden, dat hangt van de strafuitvoeringsrechtbank af. 

Meest gelezen