© EPA-EFE

Bayern München rekent in finale makkelijk af met Leipzig en pakt dubbel

Bayern München heeft voor de negentiende maal in zijn geschiedenis de DFB-Pokal gewonnen. De Duitse kampioen klopte in de finale in het Olympiastadion in Berlijn RB Leipzig met ruime 3-0.

Leipzig begon gretig aan de wedstrijd, maar het was Bayern dat op voorsprong kwam. De onvermijdelijke Robert Lewandowski (29.) kopte een voorzet van Alaba knap binnen. Het team uit Beieren nam het commando over, maar liet na de score voor rust te verdubbelen. Forsberg kreeg meteen na halfweg de kans om Leipzig op gelijke hoogte te brengen, maar de Zweed botste op doelman Neuer, die na enkele weken blessureleed zijn terugkeer vierde. Twaalf minuten voor tijd deed Kingsley Coman (78.) met de 2-0 de boeken toe. Lewandowski (85.) maakte nadien nog 3-0.

De finale was de laatste partij voor Arjen Robben en Franck Ribéry. De Nederlander en Fransman verlaten Bayern na jaren van trouwe dienst en heel wat prijzen. Beide spelers kregen van coach Niko Kovac in de slotfase nog wat speelminuten.

Bayern veroverde eerder de Duitse titel voor Borussia Dortmund. Vorig seizoen verloor de ploeg uit München de finale van de beker van Eintracht Frankfurt. Bayern won de trofee eerder al achttien maal, de laatste keer in 2016. RB Leipzig, dat in de Bundesliga als derde eindigde, won nog nooit een prijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal