Enkele medewerkers van het Speelgoedmuseum aan de nieuwe locatie in het station van Mechelen.© Speelgoedmuseum

Mechels Speelgoedmuseum zoekt 30.000 euro: “Met steun van gulle speelvogels kunnen we laatste puntjes op de i zetten”

Mechelen -

Achter de schermen werkt het team van het Speelgoedmuseum volop aan het nieuwe museum in het station van Mechelen. Om de laatste details op punt te zetten, lanceert het een crowdfunding. Daarmee hoopt het museum 30.000 euro in te zamelen.

Bijna drie miljoen bezoekers verwelkomde het Speelgoedmuseum in haar gebouw in de Nekkerspoelstraat sinds de opening in april 1982. Dit najaar verhuist het naar een nieuwbouw in het nieuwe station. Om die verhuizing mogelijk te maken, wordt een crowdfundingcampagne gelanceerd en zoekt het museum “gulle speelvogels”. Sponsors kunnen verschillende pakketten kopen. Zo kan je sponsoren voor de verhuizing zelf, voor de brandstof van de verhuiswagen, voor extra toegankelijkheid of voor vitrinekasten.

“Stuur de link door”

“Met de steun van elke speelgoedliefhebber kunnen we de laatste puntjes op de i zetten en het verhuisplan van het museum realiseren”, zegt Niek De Meester, directeur van het Speelgoedmuseum. Dat is nu al heel dankbaar voor de donaties. “Zelfs als de link voor de crowdfunding wordt gedeeld met vrienden, kennissen of collega’s, maak je al mee impact. We roepen iedereen op om de link door te sturen”, vertelt De Meester.

Een visual van de crowdfundingcampagne.© Speelgoedmuseum

Een steunmuntje schenken, kan al vanaf één euro. Een van de opvallendste pakketten is het ‘Peter-Meter Verhuispakket’. Bij aankoop van dat pakket van vijftig euro wordt de naam van de koper gedurende een jaar digitaal vermeld bij een van de 920 collectiestukken in het museum. Giften vanaf veertig euro zijn aftrekbaar, waardoor je 45 procent van de gift terugkrijgt.

De meest gulle gever kan voor tweeduizend euro het ‘Grootste Speelvogel pakket’ aanschaffen. In ruil daarvoor krijg je een speciale vermelding in het museum, word je uitgenodigd voor de exclusieve vooropening en krijg je een tof spel cadeau. De crowdfundingcampagne van Speelgoedmuseum Mechelen loopt tot en met 30 september.(svh)

https://crowdfunding.speelgoedmuseum.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen