© vel

Telenet Giants Antwerp opnieuw alleen tweede na winst in Leuven Bears

Een gehandicapt Telenet Giants Antwerp boekte een overtuigende zege bij Leuven Bears en fonkelt opnieuw en alleen op de tweede plaats in de EuroMillions League.De Sinjoren tellen één zege meer dan Charleroi en twee dan Okapi Aalstar. Ten opzichte van de Spirous en de Ajuinen staat de Metropoolploeg ook positief.

Patrick Ceulemans

Personeelsproblemen bij Telenet Giants Antwerp voor de wedstrijd in Leuven Bears. Naast Jason Clark en Yoeri Schoepen, beiden kampend met een voetblessure, waren ook Paris Lee (voet) en Thibaut Vervoort(ziek) niet inzetbaar bij de Sinjoren. “Dan wordt het met een nieuwe back to back komend weekend en dus weer twee speeldagen wel link,” zei coach Roel Moors. De medische staff van de Giants draait op volle toeren en hoopt enkele spelers dit weekend te kunnen recupereren.

Met Thomas Akyazili in de basisvijf en als guard namen de Giants op de slotwedstrijd van de 28ste speeldag van de EuroMillions League en via driepunters van Hans Vanwijn en Dave Dudzinski de beste start. De Sinjoren konden na de studieronde de kleine marge (4-8) niet verzilveren. Fahro Alihodzic en Maxime Gaudoux zorgden enerzijds voor de remonte en anderzijds voor de eerste Leuvense bonus: 15-12. Hans Vanwijn verdween na een onsportieve fout eventjes naar de bank, maar met splijtende drives van Thomas Akyazili ging het alsnog naar een 17-22 voorsprong na het eerste schuifje.

In het tweede kwart bleef Telenet Giants Antwerp aanvankelijk baas. Hans Vanwijn dunkte en Tremmell Darden scoorde. Met snel basketbal en dominantie in de rebound ging het na 22-27 naar 26-37. De Giants vergaten door te duwen en slordigheden werden door vooral Maxime Gaudoux maximaal afgestraft. De Bears reageerden met een 6-0 en waren halfweg bij 33-37 opnieuw in de partij. Moses Kingsley (12 punten, 9 rebounds) pakte in het derde kwart met twee knappe blockshots uit. De refs gingen echter de mist in en de Nigeriaanse center kreeg tweemaal een fout. Leuven Bears milderde naar 41-42, maar de Metropoolploeg liet niet begaan. Thomas Akyazili (8 punten, 7 rebounds, 10 assists) versnelde, Dave Dudzinski dropte een bom en met ook Tremmell Darden en Hans Vanwijn (11 punten, 7 rebounds) ging het na een 2-14 Antwerpse tussenspurt naar 43-56.

Telenet Giants Antwerp startte het slotkwart met een 44-57 bonus. Via Ismael Bako ging het snel naar 47-65. De partij lag meteen in een definitieve plooi en bij 52-72 was de twintiger een feit.De collectieve winst kwam uiteraard niet meer in gevaar.

Leuven Bears-Telenet Giants Antwerp 62-77Leuven Bears: Rundles 4, Bogaerts 2, Lambot 12, Despalier 0, Gaudoux 17, Lumpkin 11, Alihodzic 10, Van Zegeren 4, Zabas 2Telenet Giants Antwerp: Donkor 5, Peeters 0, Vanwijn 11, Darden 13, Rogiers 1, Van Den Langenbergh 0, Akyazili 8, Bako 10, Kingsley 12, Dudzinski 10, Kalinoski 7Kwarts: 17-22, 16-15, 11-20, 18-20

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal