© BELGA

Politie klist verdachte van reeks inbraken

De politie heeft een 23-jarige man opgepakt die verdacht wordt van een hele reeks inbraken, voornamelijk in Rijmenam. Hij is vrijdag door de onderzoeksrechter aangehouden en in de gevangenis opgesloten.

tdk

Sinds eind 2017 werden er in Rijmenam verscheidene inbraken in woningen gepleegd. “De man drong meestal binnen via een niet slotvaste deur. Telkens ging hij op zoek naar cash geld of de sleutels van auto’s”, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket, afdeling Mechelen. “In sommige gevallen waren de bewoners van het geviseerde huis gewoon thuis toen er werd ingebroken. Enkele malen en was er ook contact tussen de indringer en de bewoners.”

De recherche van politiezone Bodukap kon de verdachte afgelopen donderdag klissen. Na een lang verhoor en de confrontatie met bewijsmateriaal, ging de 23-jarige verdachte door de knieën en bekende de feiten.

Onderzoeksrechter Theo Byl besliste gisteren om de man aan te houden.

De speurders kunnen op dit ogenblik al verscheidene diefstallen aan de man linken. Daarnaast is het best mogelijk dat hij nog meer feiten heeft gepleegd. De verdachte is geen onbekende voor de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER