Aerosmith-gitarist Joe Perry belandt in ziekenhuis na concert met Billy Joel

© AFP

Aerosmith-gitarist Joe Perry vertoeft in een ziekenhuis nadat hij zaterdag onwel was geworden tijdens een concert met Billy Joel, zo hebben meerdere Amerikaanse media maandag gericht.

gjs

Perry was zaterdag gastster van Joel tijdens een show in Madison Square Garden in New York en hij werd onwel na met de zanger/pianist de hardrockrap Walk This Way van Aerosmith ten beste te hebben gegeven.

Volgens zijn woordvoerder kampte de 68-jarige gitarist met kortademigheid en onderging hij in zijn kleedkamer veertig minuten lang verzorging. Hij kreeg zuurstof en een beademingstube om zijn luchtwegen vrij te maken. Daarop werd de rocker naar een ziekenhuis overgebracht. Zondag was hij “alert” en “aanspreekbaar”.

Joel wist op het podium niet wat er met Perry was gebeurd, weet het tijdschrift Variety. Volgens de celebritieswebsite TMZ.com kampt Perry al enkele weken met ademhalingsproblemen en bereikte dit zaterdag een climax.

Aerosmith

De gitarist was in 1969 medeoprichter van Aerosmith. Eind jaren zeventig verliet hij de band om in 1984 terug te keren.

In 2015 richtte hij samen met Alice Cooper en Johnny Depp de Hollywood Vampires op, waarmee hij vorige zomer op Graspop Metal Meeting in Dessel te zien was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen