Kokomo City organiseert dinsdag de Vito retoricafuif.© ram, rr

Vito niet opgezet met vermelding schoolnaam op aankondiging fuif

Hoogstraten -

Jongerencafé Kokomo City in Hoogstraten organiseert op dinsdag 30 april de Vito Retoricafuif. De school distantieert zich van het initiatief.

Bij Vito vindt op 30 april de retoricadag plaats voor de leerlingen die dit jaar afstuderen. “De scholengemeenschap Mirho heeft enkele maanden geleden contact opgenomen met de uitbaters van Kokomo City om geen namen of logo’s van scholen meer te gebruiken in hun aankondigingen voor evenementen”, zegt directeur leerlingenbeleid Björn Vlaminckx. “Nu merken we dat voor de fuif op de avond van onze retoricadag de naam Vito staat vermeld. Vito is op geen enkele manier betrokken bij de organisatie, maar nu ontstaat de indruk dat dit wel zo is. Daarom hebben we alle ouders op de hoogte gebracht dat de school zich distantieert van elke verantwoordelijkheid. Leerlingen zijn persoonlijk verantwoordelijk voor hun gedrag en veiligheid op dit evenement. We hebben niks tegen de fuif, maar vinden het jammer dat de naam van de school gebruikt wordt.”

Perry Van de Mosselaar van Kokomo City begrijpt de heisa niet. “Al sinds de jaren negentig worden op deze manier retoricafuiven georganiseerd. We hebben voor deze fuif bewust geen logo gebruikt. Als er voor Vito een probleem is, dan wil ik gerust de aankondiging weghalen van sociale media.”  (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners