Mirre Knaven (uiterst rechts) is trots op haar eerste zege als prof.© Getty Images

Mirre Knaven (19) uit Meerle pakt eerste profzege in Tsjechië: “Dit was de koninginnenrit van de koers”

Tsjechië -

Mirre Knaven (19) heeft een uitstekende paar dagen in Tsjechië achter de rug. Vrijdag behaalde ze haar eerste profzege in de Tsjechische rittenkoers Gracia. In het eindklassement werd ze tweede, de truien van beste jongere en beste spurtster nam ze mee naar huis.

Lieven Verheyen

“De rit die ik vrijdag won, was meteen ook de koninginnenrit van de Gracia”, blikt Knaven terug. “Met veel hoogtemeters. Uiteindelijk reden we met twaalf naar de finish en was ik de snelste. Ik ben zeer trots op mijn eerste overwinning bij de profs. Ook mijn ouders waren super fier. Onmiddellijk na de finish stroomden de felicitaties van papa (ex-prof Servais, red.) en mama (Natascha Den Ouden, red.) binnen. Dat mama geen deel meer uitmaakt van de organisatie van het team heeft dus geen impact op mijn mindset en mijn prestaties.”

Zaterdag werd Knaven eerst veertiende in de tijdrit, nadien was het bijna weer prijs met een tweede plaats in de rit in lijn. “Dat had mooi geweest. Wat de tijdrit betreft, had ik wat technische problemen. Zo kon ik mijn wattages niet zien. Jammer, want anders had eindwinst er misschien ook ingezeten.” Zo deed de in Turnhout geboren renster van AG Insurance-Soudal wat ploeggenote Lore De Schepper haar onlangs voordeed, een eerste profzege boeken.

Nederlandse

Ze is geboren in Turnhout, woont in Meerle (Hoogstraten) en toch heeft Mirre Knaven, net zoals haar ouders de Nederlandse nationaliteit. “Je zou me inderdaad een landverrader kunnen noemen”, lacht ze. “Maar ik voel me gewoon op en top Nederlandse. Ik zal dus niet snel van nationaliteit veranderen.”

Met haar 19 is Knaven nog steeds zeer jong en kan ze nog veel stappen zetten. “Ik zie me vooral als een klassiek renster die met een kleine groep na een wedstrijd met korte steile hellingen voor de zege sprint. Na twee jaar in het development team wil ik de groeiende lijn verder zetten. En ben ik misschien wel klaar om stilaan eens een WorldTour-wedstrijd af te werken. Al hou ik vooral mijn beide voeten op de grond.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen