De motards van de politie Rivierenland haalden 24 bestuurders uit het verkeer.© Stijn Van de Sande

Politie haalt meer dan twintig hardrijders meteen uit het verkeer: “Wijzen hen ook op hun overtreding”

Mechelen -

Op de R6 in Mechelen voerde de politie van de zone Rivierenland op vrijdagnamiddag zogenoemde snelheidscontroles met interceptie uit. Bij dat soort controles worden hardrijders meteen uit het verkeer gehaald. Vijftig bestuurders reden te snel. Eén ervan haalde een snelheid van 112 km/u.

De controleactie vond vrijdagnamiddag tussen 15 uur en 18 uur plaats op de R6 in Mechelen. Bestuurders die te snel reden, werden waar mogelijk meteen uit het verkeer gehaald door de politie. “Onze motorrijders intercepteren de bestuurders die te snel rijden en wijzen hen meteen op hun overtreding. Ze worden ook onderworpen aan een controle op het rijden onder invloed van alcohol of drugs”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

In totaal werden 5.332 bestuurders gecontroleerd, waarvan er vijftig de maximum toegelaten snelheid van 90 km/u niet respecteerden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u. “Onze motorrijders haalden in totaal 24 overtreders onmiddellijk uit het verkeer”, zegt Van de Sande. “Een buitenlandse bestuurder diende zijn boete onmiddellijk te betalen. Ook de andere overtreders mogen zich aan een boete verwachten.”

Beschermende kleding

Tijdens de controle werden ook vijf chauffeurs betrapt op het gebruik van hun gsm achter het stuur. Zij kregen allen een boete van 184 euro. “En een motorrijder werd aan de kant gezet omdat zijn minderjarige passagier niet de voorziene beschermende kleding droeg. De jonge passagier kreeg een boete en werd opgehaald door een familielid”, klinkt het.

De snelheidscontrole met interceptie werd georganiseerd naar aanleiding van de Beloofd!-campagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Daarbij wordt aandacht geschonken aan onaangepaste snelheid in het verkeer. Via een affichecampagne roepen zij alle bestuurders op om niet te snel te rijden. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners