Deelnemers kunnen onder meer wandelen, fietsen en mountainbiken.© Ucom2Bike

Ucom2bike zet mensen aan het wandelen en fietsen voor het goede doel: “Combinatie van plezier en liefdadigheid”

Hombeek -

Op zondag 5 mei vindt op de terreinen van Schrale Hammen in Hombeek (Mechelen) opnieuw Ucom2bike plaats. Medewerkers van Pringles, Procter&Gamble en Sonoco slaan de handen in elkaar voor een fiets-, wandel- en motorevenement. De opbrengst gaat naar drie verschillende goede doelen.

Ucom2bike brengt al sinds 2006 jaarlijks meer dan 2.000 mensen op de been die zich op een ontspannende manier willen inzetten voor het goede doel. Het evenement is een initiatief van medewerkers van de fabrieken van Pringles, Procter&Gamble en Sonoco in Mechelen-Zuid. Vorig jaar, tijdens een kletsnatte editie, werd er alsnog 6.000 euro ingezameld. Dit jaar willen de organisatoren nog beter doen.

“Dit evenement brengt fietsers, wandelaars en motorrijders uit Mechelen en ver daarbuiten samen op een gezellige ontmoetingsplaats, rond leuke sportieve activiteiten en om goede doelen te steunen”, zegt Filip Van Hulle, medewerker in de Pringles-fabriek en organisator van Ucom2bike. “De combinatie van plezier en liefdadigheid heeft van dit evenement een 100 procent solidariteitsproject gemaakt.”

Goede doelen

De opbrengst gaat naar drie goede doelen. Het steunt onder meer Villa Praline, een dagverzorgingscentrum voor kinderen met een beperking. Daarnaast wordt ook het Duchenne Parent Project ondersteund. Dat is een organisatie van ouders met kinderen die aan Duchenne spierdystrofie lijden. Tot slot gaat een deel van de opbrengst naar Koereuzzje, een ploeg van Mechelse fietsers die deelnemen aan de 1000km voor Kom op tegen Kanker.”

Deelnemers kunnen kiezen tussen verschillende fiets-, mountainbike-, vespa- of motortochten. Er zijn ook wandelingen. Deelnemen kost 10 euro en de eerste 2.000 deelnemers krijgen een goodiebag. Starten kan op zondag 5 mei van 8 tot 13 uur op de site van Schrale Hammen op de Hombekerkouter 14 in Hombeek. (svds)

www.ucom2bike.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen