Het Belgische vermogen in exotische fiscale paradijzen is de jongste vier jaar met 18 miljard gedaald.
Volledig scherm
Het Belgische vermogen in exotische fiscale paradijzen is de jongste vier jaar met 18 miljard gedaald. © ThinkStock

Belgen halen 18 miljard weg uit fiscale paradijzen

Het Belgische vermogen in exotische fiscale paradijzen is de jongste vier jaar met 18 miljard gedaald. Ex-minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) grijpt de cijfers aan om te stellen dat zijn kaaimantaks wél werkt.

41 reacties

  • Peter Van den Branden

    4 jaar geleden
    Zeg maar de allerrijksten, niet de gewone man dus
  • Johan Blondeel

    5 jaar geleden
    Lijst met namen vrij geven dan weten wie die fraudeurs zijn,maar het dekseltje mag waarschijnlijk niet van het potje zou teveel stinken en stink hier al genoeg in België. Ja de gewone man zal de tekorten van de staat betalen in de plaats v.d fraudeurs.
  • ivan lindekens

    5 jaar geleden
    om elders in een ander frauduleus systeem te parkeren
  • Per Bloem

    5 jaar geleden
    Pardon verkeerde titel Het is niet Belgen halen miljarden weg maar een paar rijken oplichters van België halen miljarden weg
  • Herman Janssens

    5 jaar geleden
    Pure zever om de gewone burger te paaien. Het wordt gewoon elders geplaatst waar de Belgische overheid er geen weet/vat op heeft.
  1. PREMIUM

    Goffin schrijft zich in voor ATP Washington

    Ook al wordt er pas eind van de maand een beslissing omtrent het doorgaan van de US Open (31 augustus) verwacht en toonde David Goffin (ATP 10) afgelopen weekend nog zijn scepsis, toch liet de Luikenaar niets aan het toeval over en schreef hij zich in voor de Citi Open in Washington (13 augustus), het eerste toernooi op de ATP-kalender na de lockdown. Goffin is op het ATP 500-toernooi in goed gezelschap, want ook onder anderen Daniil Medvedev (ATP 5), Stefanos Tsitsipas (ATP 6), Roberto Bautista Agut (ATP 12), Diego Schwartzman (ATP 13), Karen Khachanov (ATP 15), Denis Shapovalov (ATP 16), Christian Garin (ATP 18), Felix Auger-Aliassime (ATP 20) en Kei Nishikori (ATP 31) staan op de inschrijvingslijst. Grigor Dimitrov (ATP 19), die enkele weken geleden als eerste speler positief testte tijdens de Adria Tour, meldde gisteren dan weer dat hij genezen en coronavrij is én uitkijkt naar de US Open. Als dat toernooi tenminste doorgaat. (FDW)
  1. PREMIUM

    Zestiger eist via kort geding tests op antistof­fen in apotheken

    Een zestiger heeft gisteren een kort geding aangespannen voor de Franstalige Brusselse rechtbank van eerste aanleg om te eisen dat serologische tests beschikbaar komen in Belgische apotheken. Dat meldt de advocaat van de man, Philippe Vanlangendonck. Een serologische test gaat na of er antistoffen tegen het coronavirus in het bloed aanwezig zijn. Het kort geding wordt gepleit op 23 juli. De zestiger heeft zowel de federale regering als het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) gedagvaard. Het FAGG verbood de verkoop van de tests einde maart voor zes maanden om te vermijden dat negatieve resultaten fout zouden worden geïnterpreteerd. "In Frankrijk zijn deze snelle tests vanaf vandaag wel beschikbaar in de apotheek", zegt Vanlangendonck. "Belgische bedrijven maken die tests. Mijn cliënt, een risicopatiënt, wil er toegang tot hebben, zonder dagenlang te moeten wachten op de resultaten."
  2. PREMIUM

    Camps

    Na de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal over de Financiële Fair Play van City voelen de grote clubs zich gesterkt om het geld te laten rollen als knikkers. Manchester City werd over de hele lijn vrijgesproken, de UEFA mag zijn wonden likken. Oud-premier Jean-Luc Dehaene draait zich niet eens meer om in zijn graf. Hij wist dat het wildste kapitalisme zou zegevieren. Voortaan kunnen voetbalclubs zonder enige tegenwind beurskoersen bepalen. Zie Kevin De Bruyne grinniken.