Het logo van Facebook reflecteert in de ogen van een vrouw.
Volledig scherm
Het logo van Facebook reflecteert in de ogen van een vrouw. © AFP

“Facebook betaalt jongeren 20 dollar per maand voor installatie ‘spionage-app’”

Voor twintig dollar per maand probeert de al meermaals in opspraak geraakte technologiegigant Facebook in het geheim gebruikersdata af te troggelen van de ongrijpbare doelgroep die massaal Facebook inruilt voor concurrerende platformen als Instagram en Snapchat: tieners en jongeren. Dat meldt TechCrunch. 

16 reacties

  • Daniel Wouters

    5 jaar geleden
    Facebook en andere internet giganten hebben een grote mentaliteitsverandering te weeg gebracht onder de wereldbevolking,en dit zeker niet ten goede , hoog tijd dat men deze machtige instellingen eens zeer grondig doorlicht.
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    ik heb geen FB heb het nooit gehad maar als ik dit lees begint dit bedrijf stilaan misdadige trekjes te vertonen en het zou me niet verbazen als in de toekomst er regeringen gaan zijn die dit platform zullen gaan verbieden en dan te zeggen dat de Amerikaanse regering de wereld probeert te overtuigen om geen Chinese 5g apparatuur te installeren??????.
  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Facebook is stilaan zijn eigen graf aan het graven. Als de dollartekens groter lijken dan de wil om de gebruiker te beschermen, dan gaat het richting afgrond. Facebook schijnt te denken dat ze alles kunnen permitteren. De kruik gaat zolang te water tot ze barst.
  • Werner Burgerhout

    5 jaar geleden
    App of geen app, ze zien toch wat je doet. Deze jongeren werden er tenminste beter van.
  • Resist You

    5 jaar geleden
    zuckerberg deze kerel is voor geen haar te vertrouwen! Multimiljonair dankzij u en mij !