© BELGA

BOIC voegt opnieuw vier atleten toe aan officiële delegatie voor Olympische Spelen Parijs

Turn(st)ers Nina Derwael, Luka Van den Keybus en Noah Kuavita en zeiler William De Smet zijn sinds maandag officieel zeker van hun deelname aan de Olympische Spelen in Parijs (26 juli-11 augustus). De vier werden door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) toegevoegd aan de Belgische delegatie.

Valerie Van Avermaet
Bron: BELGA

Nina Derwael, de regerend olympisch kampioene aan de brug met ongelijke leggers, verzekerde zich dit voorjaar van haar olympisch ticket in de Wereldbeker turnen, waarin ze zich toelegde op de balk.

Luka Van den Keybus en Noah Kuavita waren al eerder zeker van deelname in Parijs. De Belgische turnmannen hebben ook nog een quotumplaats, waardoor er nog een derde Belgische turner naar Parijs zal mogen afreizen. Die moet nog aangeduid worden door de nationale turnfederatie.

© AFP

“De geplaatste turn(st)ers kunnen in Parijs op elk toestel deelnemen aan de kwalificaties en zich proberen te plaatsen voor alle individuele finales en de finale van de allroundcompetitie”, bevestigde het BOIC nog eens.

Zeiler William De Smet had België eerder een quotumplaats bezorgd in de ILCA 7-categorie. Die mag hij logischerwijs zelf gaan invullen in Parijs. De officiële Belgische selectie voor Parijs telt momenteel tien atleten in vier sporten: boksen, turnen, taekwondo en zeilen.

Eerder kregen boksers Oshin Derieuw (-66kg) en Vasile Ustoroi (-57kg), taekwondoka Sarah Chaâri en zeilsters Emma Plasschaert (ILCA 6) en Anouk Geurts/Isaura Maenhaut (49er FX) zekerheid over hun olympisch ticket.

Vele andere atleten haalden ook al de olympische kwalificatiecriteria, maar moeten nog wachten op een officiële selectie van het BOIC. Dat verwacht een recorddelegatie van 150 à 160 atleten naar Parijs te sturen. Begin juni maakt het BOIC een nieuwe lijst geselecteerde atleten bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport