Drie zelfgemaakte bommen gevonden in supermarkt waar gijzelnemer vier mensen doodde

© AFP

In de supermarkt van Trèbes, waar Redouane Lakdim vier mensen om het leven bracht, zijn drie zelfgemaakte springtuigen aangetroffen, dat meldt BFM TV. Eerder op de dag

werden in de woning van de dader “nota’s gevonden die alluderen op Islamitische Staat en die doen denken aan een testament”.

In de supermarkt van Trèbes hebben de politiediensten drie zelfgemaakte springtuigen aangetroffen. Dat melden gerechtelijke bronnen aan BFM TV. Daarnaast troffen ze er ook een jachtmes en een handvuurwapen aan.

LEES MEER. Hoe de heldhaftige agent een groter bloedbad in supermarkt voorkwam: “Hij wist dat hij geen kans had”

Eerder op de dag troffen de speurders in de woning van Lakdim “nota’s gevonden die alluderen op Islamitische Staat en die doen denken aan een testament”. Speurders namen er ook “digitale dragers” mee. Vrijdagnacht werd een 17-jarige vriend van Lakdim opgepakt en vrijdag werd al een vrouw uit de entourage van de dader opgepakt. Volgens procureur François Molins willen de speurders nagaan of de dader medeplichtigen had of ondersteuning kreeg.

De speurders trachten te achterhalen waarom Radouane Lakdim (25), een Fransman van Marokkaanse afkomst, tot de daad overging en of er medeplichtigen waren. Lakdim, die zich een “soldaat van ISIS” noemde, bracht vrijdag vier mensen om het leven. De aanvallen werden opgeëist door de terreurorganisatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen