© RA

Drama voor Everts: Suzuki trekt zich terug uit MXGP

Suzuki trekt zich terug uit de MXGP. Dat bericht werd vrijdag door Speedweek de wereld ingestuurd en werd ons later op de avond door een goed ingelichte bron bevestigd. Dat betekent meteen de doodsteek voor het team van Stefan Everts.

jüs

De negenvoudige wereldkampioen had eerder al te horen gekregen dat er geen budget meer zou vrijgemaakt worden voor zijn MX2-team, nu ondergaat zijn MXGP-team hetzelfde lot. Suzuki zou nog wel materiaal willen leveren, maar wil geen financiële steun meer geven. Zonder dat budget kan Everts, die niet op grote sponsors à la Red Bull kan rekenen, zijn team echter onmogelijk blijven runnen. De mecaniciens en de rijders (Jasikonis en Seewer) werden intussen al op de hoogte gebracht van het slechte nieuws. Half oktober is het einde verhaal. Everts was niet bereikbaar voor commentaar.

Opvallend: het is niet de eerste keer dat Suzuki zich terugtrekt uit de motorcross. Van 1983 tot 1988 zette het Japanse merk de steun ook al eens stop.

Vraag is natuurlijk waarom Suzuki de geldkraan plots dicht draait? Blijkbaar wil het Japanse merk op die manier meer budget vrijmaken voor de MotoGP, waarin het competitiever voor de dag wil komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer