© BELGA

Toernooidirecteur Andy Hancock: “Nabijheid Davis Cup op kalender speelt in ons nadeel”

Andy Hancock, toernooidirecteur van het European Open in Antwerpen is tevreden over de eerste dagen van het tennistoernooi. Hij meent wel dat de nabijheid van de Davis Cup op de kalender ervoor zorgt dat er minder Belgische supporters naar de Lotto Arena afzakken.

“De eerste dagen van een toernooi zijn altijd lastig, maar komend weekend verwachten we veel meer volk”, aldus Hancock. “Dinsdag en woensdag hadden we 25 procent meer toeschouwers dan vorig jaar. Ook met de media-aandacht zijn we heel tevreden.”

De feedback van de spelers is volgens de toernooidirecteur ook positief. “We zijn veranderd van hotel en van oefenveld en ook Court 1 is van locatie veranderd. De ervaring van vorig jaar hebben we gebruikt om ons aan te passen.”

Donderdagavond komt David Goffin in de arena. Dat moet nog meer toeschouwers naar Antwerpen loodsen. “We proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken en dat zullen we ook de komende jaren blijven doen. Maar het is wel een project dat tijd nodig heeft. Het doel is één van de belangrijkste ATP 250-toernooien te worden.”

Hancock ziet voor- en nadelen aan de inplanning van zo laat op het seizoen. “Het is een mes dat aan twee kanten snijdt. Enerzijds zijn er spelers die nog punten nodig hebben voor het Masters in Milaan (U21) en Londen, anderzijds zijn velen al vermoeid of geblesseerd. De Belgische fans hebben hun spelers bovendien een maand geleden al op eigen bodem kunnen bewonderen tijdens de Davis Cup, dat speelt ook in ons nadeel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis