Donald Trump bracht in november 2017 een staatsbezoek aan China waar hij ontvangen werd door president Xi Jingping.
Volledig scherm
Donald Trump bracht in november 2017 een staatsbezoek aan China waar hij ontvangen werd door president Xi Jingping. © AFP

Trump wil af van 144 jaar oud postverdrag met China

Donald Trump heeft naar verluidt weer iets nieuws bedacht om China te pesten in zijn handelsconflict met het Aziatische land. Volgens The New York Times zou de Amerikaanse president van plan zijn om de Verenigde Staten terug te trekken uit een 144 jaar oud postverdrag. 

7 reacties

  • Thomas Anderson

    5 jaar geleden
    Pesten is leuk tot ze de rollen omdraaien!
  • Vincent De Wolf

    5 jaar geleden
    @Wendy: dit heeft niets met inkomsten uit postgelden te maken doch alles met oneerlijke concurrentie. Het kost minder om een pakje uit China te laten bezorgen dan een brief een gemeente verder te verzenden. In Europa hebben we hetzelfde probleem met Chinese posttarieven. Oneerlijke concurrentie plus dat de US en EU postbedrijven hun verliezen dienen te compenseren met hogere tarieven voor binnenlandse post. En U komt af met "Trump"... ?
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    China misbruikt dat akkoord om onder de prijs pakjes te verspreiden als post en kan zo firma's hier in het Westen kapotmaken, de Chinezen betalen bijna geen portkosten dus !
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Die beslissing van Trump is gewoon de logica zelve.
  • Wendy Warens

    5 jaar geleden
    Trump heeft geld nodig, de staatsschuld is nog nooit zo hoog geweest in Amerika en zijn belastinghervormingen brengen veel minder op nu dat de rijken zoveel minder moeten bijdragen. Amerika is een failliet land waarbij de illusie gewekt wordt dat het rijk is.