AP
Volledig scherm
© AP

Uitgelekte brief bewijst dat Coca-Cola, Danone, Nestlé en PepsiCo niet tot uiterste willen gaan in strijd tegen plasticvervuiling

Uit een uitgelekte lobbybrief van Coca-Cola, Danone, Nestlé en PepsiCo blijkt dat de voedingsmiddelenconcerns zich verzetten tegen maatregelen die de plasticvervuiling moeten tegengaan. Momenteel bekijkt het Europees Parlement immers hoe wegwerpdopjes van plastic flessen vervangen kunnen worden en dat zint de economische reuzen niet.

86 reacties

  • Etienne De Bondt

    6 jaar geleden
    Allemaal goed en wel, maar het is wel de mens die vervuilt. Dat plastic dopje op een fles springt niet vanzelf in het water, die plastic zak van een warenhuis wandelt niet vanzelf in zee of op straat. Doe iets aan de vervuiler zelf, hoge boetes bij betrapping is een van de oplossingen mensen moeten ondervinden dat vervuiling hun duur te staan komt.
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Zorg dat Plastiek afval Geld waard is ! Dan wordt het niet langer zomaar weggegooid ! Ook zo weinig mogelijk plastieken verpakkingen gebruiken er zijn veel alternatieven mogelijk waar geen plastiek nodig is om te verpakken !! Drank kan allemaal in Glas tetra brik of blik , verbied plastieken flessen voor dranken ! Dat is al een goed begin , ook de twee, drie vier , wrappers rond sommige producten terug brengen naar één !
  • Werner Cammerman

    6 jaar geleden
    Hou toch op ! Het is zo , wij kunnen niet zonder plastiek. Recycleren is de boodschap.
  • Jean-Paul Hoornaert

    6 jaar geleden
    verbied met het verkopen van die merken
  • Kristof Van Dam

    6 jaar geleden
    Alvast stoppen met plastic zakjes, maar zeker ook met alle andere plastic.