woensdag 21 maart 2018 - Limburg
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Thierry Boutsen is twee dagen te gast op Circuit Zolder. Tom Palmaers

Studenten strikken THIERRY BOUTSEN voor reclamespot op Circuit Zolder

“In Zolder heb ik F1 leren rijden”

Heusden-Zolder

Voormalig Formule 1-piloot Thierry Boutsen is twee dagen te gast op Circuit Zolder. Daar speelt hij de hoofdrol in een reclamespot voor de Historic Grand Prix, die eind mei plaatsvindt. Studenten van de LUCA School of Arts in Genk konden Boutsen strikken voor de opnames.

Studenten strikken Thierry Boutsen voor reclamespot op Circuit Zolder.

Het aantal Belgische iconen in de Formule 1 kan je op één hand tellen. De bekendste zijn Jacky Ickx en Thierry Boutsen. Die laatste wisten de studenten van de LUCA School of Arts C-Mine Genk te strikken voor de opnames van een reclamespot. “In opdracht van Circuit Zolder maken we een spot om de Historic Grand Prix van 26 en 27 mei aan te kondigen. Het is meteen ook ons eindwerk”, vertelt Jana Van den Broek.

Toen de studenten Thierry Boutsen vroegen voor de hoofdrol, twijfelde hij geen moment. “Ik heb van Circuit Zolder heel veel gekregen”, aldus de nu zestigjarige Boutsen. “Toen ik als racepiloot begon, hebben ze mij gesponsord en financieel geholpen. Voor mij is dit een belangrijke manier om iets terug te doen.”

Tijdreis

Vijfenveertig studenten staan in voor de opname van de spot. Ieder heeft zijn eigen rol, van regisseur over cameraman tot monteur. Naast Boutsen werken er ook zeventig figuranten mee en het circuit is omgetoverd naar het Zolder van de jaren ’80. “Het scenario is eigenlijk een tijdreis”, zegt Tim Sagl. “We starten met een jonge Thierry Boutsen die met zijn F1-wagen van 1985 vertrekt en na een ronde over het circuit aankomt in 2018.”

In 1984 streed Boutsen op Circuit Zolder onder meer tegen Ayrton Senna, Alain Prost en Niki Lauda tijdens de Grand Prix Formule 1 van België. Het was meteen ook het laatste jaar dat er Formule 1 te zien was in Zolder. Hoewel zijn prestatie tijdens die Grand Prix niet zo best was, draagt Boutsen het circuit toch een warm hart toe. “Ik heb hier leren rijden. Mijn eerste koers was op dit circuit. In 1978 heb ik het Benelux kampioenschap gewonnen en dat heeft voor mij alle deuren geopend. Het was de start van mijn carrière. Zolder is voor mij dus de tuin waar ik alles heb geleerd. Het is voor mij een circuit fetisj.”

Vandaag woont Boutsen in Monaco waar hij privévliegtuigen verkoopt.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws