© gvb

Europees Muziekfestival in Neerpelt start met indrukwekkend vuurwerk

In Neerpelt is vrijdag het 72ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd uit de startblokken geschoten. In de ochtend al arriveerde de eersten van in totaal 3000 jonge zangers en zangeressen die een heel weekend een vakjury trachten te imponeren.

Geert Van Baelen

Belangrijker nog is dat de maar liefst 91 deelnemende koren die komen afgezakt uit de drie continenten Europa, Afrika en Amerika, Pelt en omgeving zullen onderdompelen in een sfeer van verbroedering.

© gvb

Vrijdagavond was er tijd om kennis te maken, en vormde de traditionele Kick-Off in de sporthal van het Dommelhof de officiële start van het festival. 200 leerlingen van de Peltse basisscholen heetten de internationale gasten welkom, terwijl het Harmonieorkest van de Kunstacademie Noord-Limburg voor de muzikale omlijsting zorgde.

Na de Kick-off werd afgezakt naar de parking van het CLB-gebouw voor ‘A taste of Neerpelt’. Het EMJ trakteerde er op hapjes, drankjes bij sfeervolle live muziek. Een spetterend vuurwerk zorgde alvast voor een eerste hoogtepunt.

© gvb

© gvb

© gvb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer