Direct naar artikelinhoud
voetbal

Rode Duivels overtuigen niet, maar winnen wel van Japan

Romelu Lukaku (l.) maakte het enige doelpunt.Beeld Photo News

De Rode Duivels hebben gisterenavond hun tweede oefenpartij in aanloop naar het WK voetbal tegen Japan gewonnen. Zonder echt te overtuigen legde België de Japanners met 1-0 over de knie. Romelu Lukaku scoorde in Brugge het enige doelpunt en werd zo Belgisch topschutter aller tijden.

Japan had goed opgelet tijdens de oefenpot van België tegen Mexico en begon furieus aan de partij. De Rode Duivels oogden opnieuw kwetsbaar achterin en moesten alle zeilen bijzetten om de openingsfase heelhuids door te komen. Na tien minuten ging de Japanse storm liggen en kwamen de Belgen er wat vaker uit. Een scherpe counter eindigde bij Romelu Lukaku, maar Eiji Kawashima hield de spits van zijn 31e treffer. De Japanse goalie had ook een goede parade in huis op het geplaatste schot van Kevin De Bruyne. De bezoekers dreigden slechts sporadisch. Gelegenheidsdoelman Simon Mignolet hield even zijn adem in toen zijn verdedigers zich verkeken op een lange bal, maar Takuma Asano miste zijn controle. 0-0 na een matige eerste helft.

Na de pauze lieten de Belgen zich niet verrassen en legden ze zelf meteen het tempo op. Toch was het wachten tot de 72ste minuut en een bevlieging van Nacer Chadli voor de Rode Duivels op het scorebord stonden. Chadli baande zich een weg tussen vier Japanners en bood Lukaku zijn 31ste treffer op een presenteerblaadje aan. "Big Rom" nam het geschenk in dank aan en kopte de 1-0 van dichtbij binnen. De spits is daardoor Belgisch topschutter. De bondscoach voerde vijf wissels door, waardoor er veel slordigheden in het spel van de Rode Duivels slopen en Japan gevaarlijker werd. Mignolet hield met twee knappe reddingen de 1-0 echter op het scorebord.

De bondscoach voerde vijf wissels door, waardoor er veel slordigheden in het spel van de Rode Duivels slopen en Japan gevaarlijker werd