VIDEO. Slachtoffer appartementsbrand Eisden: “Weinig hoop dat we nog iets kunnen redden”

Een zware brand heeft in de nacht van maandag op dinsdag voor veel schade gezorgd in een appartementsgebouw in Eisden. 35 mensen raakten hun woning kwijt. Zo ook David Eyken. “We mogen straks in ons appartement gaan kijken, maar hebben weinig hoop dat we nog iets kunnen redden”, zegt hij.

jth, rust, tomas

LEES OOK: 29 mensen geëvacueerd na brand in appartement in Eisden

“We hoorden een geluid van het dak afkomen”, vertelt David. “Ik dacht dat het een zware windstoot was. Maar toen ik het raam van mijn slaapkamer open deed en naar boven keek viel er brandend hout naar beneden. Het hele dak stond in brand. Ik heb meteen mijn zoon en moeder wakker gemaakt en heb hen bijna letterlijk van de trap gegooid.”

Over de oorzaak van de brand tasten de slachtoffers voorlopig nog in het duister. “Ik vind het heel raar dat het zo snel in brand is gevlogen”, stelt David. “In een mum van tijd stond het dak volledig in brand. Als de brandweer een paar minuten later hier was geweest, was het hele gebouw weggeweest.”

“Geen brandalarm gehoord”

“We hebben geen brandalarm gehoord”, aldus David nog. “Er was beneden een klein kastje dat stond te toeten, maar dat was het dan ook. Er was niks luid, waar je wakker van zou worden. We hadden daar nu even goed dood kunnen liggen. Zo erg was het. Geen alarm, niemand die iets wist. Het is een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen.”

“Weinig hoop dat we nog iets kunnen redden”

De getroffen bewoners mogen straks terug naar hun flat om te kijken of er nog iets te redden valt. “Maar we hebben weinig hoop”, zegt David, die nu voor eventjes bij zijn vader terechtkan. “Maar dat is maar een heel tijdelijke oplossing. We gaan kijken bij het OCMW, maar het zal moeilijk worden om iets te vinden denk ik.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer