© kps

Schepencollege Beveren stemt Studio 100-musical ‘40-45’ nipt weg

Het schepencollege van Beveren heeft zich maandag uitgesproken over de Studio 100-musical ‘40-45’. De geplande locatie in een havenloods werd nipt weggestemd. “Hier verloopt het debat erg rigide, in tegenstelling tot Nederland”, reageert burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) ontgoocheld.

bap

Studio 100 kondigde begin 2017 samen met Katoen Natie van Fernand Huts aan dat het een evenementenhal zou bouwen in Kallo om er vanaf oktober 2018 de productie ‘40-45’ in onder te brengen. Het entertainmentbedrijf botste later echter op een ‘njet’ toen Beveren meldde dat er geen vergunning kon worden gegeven. De beslissing werd door het gemeentebestuur uitgesteld, tot nu. Het schepencollege heeft de geplande locatie maandag weggestemd.

Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) zag dat drie van zijn schepenen voor de locatie stemden, maar vijf N-VA-schepenen stemden tegen. Van de Vijver reageert ontgoocheld op de stemming. “Ik denk dat we in Vlaanderen een debat moeten houden over de vraag waar zulke grote evenementen wel of niet kunnen plaatsvinden”, zegt hij aan VRT NWS. “In Vlaanderen verloopt dit erg rigide, in tegenstelling tot Nederland.”

Studio 100 moet dus definitief op zoek naar een nieuwe locatie. De première van de musical is voorzien voor 7 oktober 2018.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER