De Ketelaere (links) en De Roon.© Getty Images

Ploegmakker van Charles De Ketelaere reageert emotioneel op missen Europa League-finale: “De grootste nachtmerrie”

Marten de Roon heeft vrijdag op X bevestigd dat hij de Europa League-finale van Atalanta tegen Bayer Leverkusen aan zich voorbij moet laten gaan. De Nederlandse middenvelder is niet op tijd hersteld van zijn opgelopen blessure in de verloren Italiaanse bekerfinale tegen Juventus (0-1).

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

“Een paar dagen geleden had ik nooit gedacht dat ik deze woorden zou schrijven: ik kan de Europa League-finale niet spelen. Wat de belangrijkste week uit mijn carrière had moeten zijn, werd de grootste nachtmerrie”, schrijft De Roon. “Het is ook moeilijk omdat ik niet te veel negativiteit wil brengen. De trots die ik voel voor ons team, de stad Bergamo en de fans... Die collectieve trots zou mijn verdriet, frustratie en woede moeten overwinnen. Maar toch is het heel moeilijk. Aanstaande woensdag reis ik naar Dublin, ik blijf bij de jongens. Ik leef zoals normaal naar dat eerste fluitsignaal toe, maar als de partij eenmaal is begonnen, kan ik niets meer doen op het veld. Ik zal zo hard schreeuwen als ik kan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De middenvelder viel woensdag uit tegen Juventus en er werd na afloop door zijn trainer Gian Piero Gasperini zelfs gevreesd voor einde seizoen. De Roon maakt niettemin wel deel uit van de voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal.

Het Atalanta van Charles De Ketelaere speelt komende woensdag in Dublin de finale van de Europa League tegen de Duitse sensatie Bayer Leverkusen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer