© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Twaalf dagen na vrachtwagenchauffeur rijbewijs verliest na drugstest, loopt hij opnieuw tegen de lamp

Bilzen -

Een bestuurder van een lichte vrachtwagen is dinsdag aan de kant gezet bij een controle zwaar vervoer. De man zat aan het stuur terwijl zijn rijbewijs 12 dagen geleden was ingetrokken na een positieve speekseltest. Ook nu testte hij opnieuw positief voor cocaïne en heroïne af. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd.

De politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst hield samen met de diensten van GOCA (=technische controle van zwaar vervoer op het terrein) en de collega’s van PZ Voeren de controleactie op de Alden Biesensingel in Bilzen. In totaal werd er voor 8.952 euro boetes onmiddellijk geïnd. Dit voor onder meer het niet dragen van de veiligheidsgordel, inbreuken op de rij- en rusttijden en inbreuken op de technische eisen. De politie schreef nog boetes uit voor een niet-gekeurde snelheidsbegrenzer (vrachtwagen), inbreuken op de ladingzekering, een storing van het EBS-systeem en een loshangende slijkweerder. Eén bestuurder werd door de politie betrapt op gsm-gebruik achter het stuur. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.

Gordel

Ook een beginnend bestuurder die geen gordel droeg, werd geverbaliseerd. Net als een chauffeur die een trekker-opleggercombinatie bestuurde met een rijbewijs waarvan de medische schifting en het vakbekwaamheidsattest Code 95 vervallen was. Hij kreeg eerder ook een verval van het recht tot sturen opgelegd. Tenslotte werd nog een bromfiets aan de ketting gelegd die was opgedreven en waarvan de bestuurder al een levenslang rijverbod had gekregen.(mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer