De brandweer had meer dan drie uur nodig om de brand te blussen.© AP

Minstens zes doden bij hotelbrand in India door “nalatigheid”, reddingsoperatie nog aan de gang

Minstens zes personen zijn donderdag omgekomen bij een brand in een hotel in het oosten van India. Dat meldt de lokale politie. Hulpdiensten zijn nog altijd op zoek naar overlevenden onder het puin. Brandweerofficier Sobha Ohatkar zei dat nalatigheid waarschijnlijk aan de oorsprong ligt van de ramp.

Bron: BELGA

De brand brak uit in het Pal Hotel in Patna, de hoofdstad van de noordoostelijke deelstaat Bihar en verspreidde zich snel naar de aangrenzende gebouwen alvorens die kon worden geblust. De brandweer had meer dan drie uur nodig om de brand, die rond het middaguur uitbrak, te blussen. 

Waarschijnlijk meer

“Minstens zes mensen kwamen om het leven,” meldde een politieagent die anoniem wenste te blijven aan het Franse persbureau AFP. Dezelfde politieagent voegde eraan toe dat gezien de reddingsoperatie nog steeds aan de gang was er waarschijnlijk meer zullen volgen. Volgens een andere agent zijn er ten minste achttien gewonden die in een lokaal ziekenhuis voor hun leven vechten. (Lees verder onder de foto)

De brand verspreidde naar de omliggende gebouwen.© AP

Brandweerofficier Sobha Ohatkar zei dat nalatigheid waarschijnlijk aan de oorsprong ligt van de ramp. In heel India komen branden vaak voor als gevolg van slechte veiligheidsnormen en lakse handhaving van de voorschriften.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER