Simon Morrier (l.) en Andrej Dosen gaan volgend seizoen aan de slag bij Hubo Handbal in eerste nationale.© Tom Palmaers

Handbal Mannen liga 1

Nemen Dosen en Morrier afscheid met titel en promotie bij Kortessem? “Mooier kan toch niet”

Kortessem -

Andrej Dosen en Simon Morrier maken na dit seizoen de overstap van Kortessem naar Hubo Handbal, maar eerst hebben ze nog een belangrijk doel bij hun huidige club. “We willen Kortessem nog aan de titel en de promotie naar tweede nationale helpen”, klinkt het overtuigend.

En de eerste van de twee resterende hordes richting eventuele promotie is... Hubo Handbal. “Dat wordt een geladen duel”, weet Andrej Dosen die het dus tegen zijn toekomstige club opneemt. “Het is de enige derby van het seizoen, daar maken de beide teams een prestigezaak van. Maar zowel Simon als ik willen het hoofdstuk bij Kortessem mooi afsluiten en mooier dan met een titel kan niet.”

© Tom Palmaers

Gunstige kalender

Twee speeldagen voor het einde heeft Lokeren één punt voorsprong op Kortessem en Sasja, ook Eeklo is met een achterstand van drie punten nog niet helemaal uitgeteld. “Dit zegt veel over hoe de ploegen in deze reeks aan mekaar gewaagd zijn”, weet Morrier. “Maar met de verplaatsing naar Hubo Handbal en de thuiswedstrijd tegen Kortrijk heeft Kortessem het minst zware programma.”

“Het is de enige derby van het seizoen, daar maken de beide teams een prestigezaak van. Maar zowel Simon als ik willen het hoofdstuk bij Kortessem mooi afsluiten en mooier dan met een titel kan niet”

Andrej Dosen

Kortessem

Ook Dosen gelooft heel erg in de kansen van Kortessem, maar beseft dat het moeilijk wordt. “We hebben het per slot van rekening niet volledig in eigen handen. Maar we mogen trots zijn op het afgelegde parcours. Lokeren was zonder enige twijfel de sterkste ploeg van de reeks en verdient de titel.”

Hubo Handbal

Het duo gaat volgend seizoen aan de slag bij Hubo Handbal in eerste nationale. “Het was nu het moment om de stap te zetten”, licht Dosen zijn beslissing toe. “Technisch directeur Jos Schouterden van Hubo Handbal, de trainers Bram Dewit en Tijl Habraken en mijn vader, die trainer is bij Kortessem, hebben me kunnen overtuigen. Ik kan me verder ontwikkelen en wie weet zit er op termijn een stap richting BENE-League in. Er wordt natuurlijk meer getraind, maar dat valt nog perfect te combineren met mijn studie industrieel ingenieur.” Ook voor Morrier, die in september zijn studie biomedische wetenschappen aan de UHasselt aanvat, is de combinatie met zijn studie perfect mogelijk.

Maar wat als Hubo Handbal laatste eindigt in de Belgische play-offs en degradeert? Het antwoord op deze vraag laat even op zich wachten. “Dat gaat niet gebeuren”, reageert Dosen uiteindelijk als eerste.

Hubo Handbal - Kortessem (zaterdag 16 uur - Eburons Dome Tongeren)
Aangeboden door onze partners