donderdag 26 april 2018 - Hasselt
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Het afval dat de duikers hebben opgevist werd door de stad Hasselt afgevoerd. Koen Luts

Duikers halen rotzooi uit Het Koet

Lummen/Hasselt

Op de grens van Stokrooie, Lummen en Heusden-Zolder bevindt zich natuurgebied de Groene Delle. Jammer genoeg laten heel wat jongeren na een illegale zwempartij of andere activiteiten veel afval achter in het bos of ze kieperen het in het water. Brandweermannen hebben tijdens een oefening zopas een hoop rotzooi uit het water gehaald.

Al het vuil rond Het Koet werd de voorbije dagen opgeruimd door vrijwilligers, maar woensdag lag er toch weer allerlei soorten afval. Toezichthouder Patrick Paesen: “Duikers haalden een oude bromfiets boven, een fiets, stoelen, een stuk vangrail, een kapotte luchtmatras, veel flessen en verroeste blikjes. Jongeren zoeken hier verkoeling, maar ik vind het spijtig dat ze zoveel afval achterlaten.”

Luitenant Frederic van der Have van de brandweer bevestigt dat duikers afval uit het water hebben gehaald. “Acht duikers deden een oefening in Het Koet. Ze hebben zich meteen nuttig gemaakt door het afval uit het water te halen. Maar heel Het Koet reinigen, dat is onbegonnen werk.” (klu)

Klu

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws