Tesla schrapt bijna 700 banen in Nevada om tegenvallende verkopen

Nieuws
Tesla schrapt bijna zevenhonderd banen in zijn fabriek in de Amerikaanse stad Sparks in de staat Nevada. De autofabrikant maakte onlangs bekend dat wereldwijd meer dan 10 procent van de banen verdwijnt. Het schrappen van de arbeidsplaatsen in Sparks is onderdeel daarvan.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 15:45
Afbeelding
beeld anp

Het bedrijf besloot een flink deel van de banen te schrappen, omdat Tesla last heeft van tegenvallende verkopen en toegenomen concurrentie, vooral vanuit China. Mede hierdoor beleefde de automaker afgelopen drie maanden zijn slechtste kwartaal in jaren.

Eerder deze maand meldde het bedrijf meer dan 6000 banen te schrappen in Texas en Californië en vierhonderd in de buurt van Berlijn, waar Tesla’s enige fabriek in Europa staat. Wereldwijd werken zo’n 140.000 mensen bij Tesla.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB stemmen vaak hetzelfde

De formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB stemmen sinds de verkiezingen vaak hetzelfde in de Tweede Kamer. Dat blijkt uit een analyse van alle 1469 stemmingen sinds de beëdiging op 6 december. In ruim de helft van de gevallen (745) stemden de vier formerende partijen hetzelfde.

Afbeelding

Joost Klein overgeslagen tijdens repetitie finale

Tijdens de eerste finalerepetities van het Eurovisie Songfestival in Malmö is het optreden van Nederland opvallend genoeg overgeslagen. Joost Klein zou als vijfde act het podium opkomen maar in plaats van de zanger verscheen Israël, dat in de startvolgorde na de Fries komt.

Afbeelding

Activisten proberen Tesla-fabriek nabij Berlijn binnen te dringen

Activisten hebben vrijdag geprobeerd de grote autofabriek van Tesla nabij Berlijn binnen te dringen. Demonstranten houden daar een protestactie tegen de uitbreidingsplannen voor de fabriek.

Afbeelding

Ruim 100 betogers buiten bij spoeddebat over protesten Amsterdam

Ruim honderd demonstranten hebben zich vrijdagmiddag buiten bij de Amsterdamse Stopera verzameld. Daar is een spoeddebat bezig van de commissie Algemene Zaken van de gemeenteraad over de pro-Palestijnse demonstraties van de afgelopen dagen bij de Universiteit van Amsterdam.

Afbeelding

Insprekers debat Amsterdam: op UvA was sprake van politiegeweld

Bij de demonstraties op de UvA was sprake van politiegeweld en dat mag nooit worden ingezet tegen vredevolle demonstranten. Dat laten insprekers weten bij het spoeddebat over de pro-Palestijnse demonstraties bij de UvA vrijdag.

Afbeelding

Alsnog 12,5 jaar cel voor doden vrouw in Thailand in 2007

Het gerechtshof in Den Haag heeft vrijdag de 53-jarige Bert den D. uit Benthuizen in hoger beroep veroordeeld tot 12,5 jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn vrouw in 2007, in Thailand. De Haagse rechtbank sprak de man in 2019 vrij, bij gebrek aan bewijs.