Luister naar

Ophef in de regio

Nieuws
redactie nd
donderdag 21 september 2017 om 03:00
De walibi die woensdag in een dierenkliniek in Den Ham werd behandeld aan een abces in zijn mond.
De walibi die woensdag in een dierenkliniek in Den Ham werd behandeld aan een abces in zijn mond. rtv oost

stallingsprobleem bij flat na winst fietsen in loterij

Bewoners van de Tilburgse woontoren Westpoint discussiëren al een tijdje over de plek waar ze hun fiets mogen stallen. Bijna waren ze het met elkaar eens, totdat opeens de hele flat gekleurde fietsen won in de Postcode Loterij. De vraag is waar de bewoners straks hun fiets mogen neerzetten, in de fietsenstalling of toch ook op de grote autoparkeerplaatsen van het flatgebouw. Iedere bewoner met een lot wint een gekleurde fiets van de Postcode Loterij. Sommigen spelen zelfs met twee loten mee en winnen daarmee twee fietsen. Om ervoor te zorgen dat de prijsfietsen niet een complete chaos in de flat opleveren, is er volgens Omroep Brabant nu een speciale actie op touw gezet om de rijwielen te doneren aan het goede doel. Een andere oplossing is dat bewoners de fietsen toch in hun eigen berging zetten.

bijzondere patiënt bij dierenkliniek in Den Ham

De dierenkliniek in Den Ham kreeg woensdag bezoek van een bijzondere patiënt, aldus RTV Oost. Een walibi moest er namelijk behandeld worden aan een abces in zijn mond. De walibi is vanaf zijn geboorte verzorgd door zijn eigenaresse, na verstoten te zijn door zijn moeder. Door zijn leven in gevangenschap is het dier zo tam dat hij in de wachtkamer behandeld kon worden. Een medewerkster die erbij was, vertelt: ‘Terwijl de walibi in de armen van zijn verzorger lag, ging de dierenarts aan de slag en een uur na de operatie huppelde de walibi alweer vrolijk door de kamer heen.’

duivenmelker Den Helder bestolen van al zijn duiven

Piet van der Eijk uit Den Helder kan het niet geloven: al zijn duiven werden deze week gestolen. Het betekent het einde van de hobby voor de verdrietige duivenmelker. Toen hij maandag het hok opendeed waren al zijn tweehonderd duiven verdwenen. Vermoedelijk waren de dieven uit op de waardevolle prijsduiven en hebben ze voor de zekerheid alles maar meegenomen. Hoewel de meeste duiven de weg naar huis weten te vinden, is er nog geen vogel teruggekeerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Deborah Lens: 'Tijdens de twee minuten stilte denk ik aan hoe groot mijn familie had kunnen zijn.'

Waar Deborah, Moiko en Piet aan denken als zij twee minuten stil zijn. 'Ik groeide op in een gewond gezin'

Op verschillende plekken in Nederland staan mensen twee minuten stil tijdens dodenherdenking. Leeft de oorlog nog 79 jaar na dato? Drie mensen delen waarom zij het belangrijk vinden om te herdenken.

De toegangswegen naar de Dam worden vanwege de herdenking voorzien van wegversperringen, zoals hier op het Damrak.

Dodenherdenking onder hoogspanning

De vrees dat het zaterdagavond niet overal twee minuten stil blijft, is dit jaar groot. Vanwege de angst voor pro-Palestijnse protestacties worden op verschillende plekken veiligheidsmaatregelen genomen.

Historicus Gerard Groeneveld: 'Toen ik jong was, was het normaal om links en progressief te zijn. Nu is het andersom.'

Gerard Groeneveld deed onderzoek naar het oorlogsverleden van foute Nederlanders. Dit leerde hij ervan

Gerard Groeneveld is een kenner van de Tweede Wereldoorlog. Hij deed veel onderzoek naar foute Nederlanders. Nu maakt hij zich zorgen over herlevend rechts-nationalisme.

Volgens een woordvoerder van de Tweede Kamer zal voorzitter Martin Bosma zjin rol als kranslegger op 4 mei 'knetterneutraal' vervullen.

Ongemak om PVV'er Bosma als kranslegger: 'Nog een stap in het normaliseren van zijn gedachtengoed'

Dat Martin Bosma in zijn functie als Kamervoorzitter optreedt als kranslegger op de Dam, roept bij velen weerstand op. 'Het zou hem sieren als hij sorry zou zeggen voor zijn uitspraken.'

Koning Willem-Alexander op 15 april in gesprek met Joodse scholieren van middelbare school Maimonides en hun leerkrachten.

Het Nederlandse koningshuis en de Joden, dat is altijd wat ingewikkeld geweest

De Nationale Herdenking op 4 mei is dit jaar spannender dan normaal. Misschien gaan activisten de gelegenheid gebruiken om aandacht voor de Palestijnse zaak te trekken. En wat zal koning Willem-Alexander erover zeggen?

Een digitale simulatie van hoe de waterstofboot straks over de Noordzee zal varen.

Met deze 'vliegende' boot op waterstof, willen Delftse studenten de scheepvaart verduurzamen

Geen dampende dieselwalmen maar alleen een stroompje schoon water als uitstoot. Om de scheepvaart milieuvriendelijker te maken willen studenten van de TU Delft voor het eerst met een waterstofboot de Noordzee oversteken.