Luister naar

Rohani doet Trump af als nieuwkomer

Nieuws
AP
donderdag 21 september 2017 om 03:00

Washington

Het is ‘doodzonde’ als het nucleaire verdrag tussen de Verenigde Staten en Iran wordt opgezegd door boosaardige nieuwkomers in de wereld van de politiek. Die uitspraak deed de Iraanse president Hassan Rohani voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.Rohani velde zonder diens naam te noemen daarmee een publiek oordeel over de Amerikaanse president Trump. Die had eerder woensdag laten weten een besluit te hebben genomen over het verdrag dat zijn voorganger Obama in 2015 met het regime in Teheran sloot. Trump onthulde niet wat hij heeft besloten. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
President Vladimir Poetin heeft sinds zijn grootschalige invasie van Oekraïne herhaaldelijk gedreigd met de inzet van kernwapens.

Poetin laat strijdkrachten voor tactische kernwapens oefenen om Westen af te schrikken in Oekraïne

Rusland heeft oefeningen van de strijdkrachten voor tactische kernwapens aangekondigd vanwege ‘provocaties en dreigementen’. Het Kremlin is geprikkeld door westerse zinspelingen over het sturen van militairen naar Oekraïne.

Brad wacht op groen licht om te vuren.

Aan het front in Oekraïne is het moreel lager dan ooit. 'Hoe langer de oorlog, hoe kleiner de kans dat we winnen'

Aan het front in de Oekraïense regio Charkiv is het moreel lager dan ooit. De angst groeit dat Oekraïne, net als Rusland, in een vleesmolen verandert. ‘Rusland kan het zich permitteren mensenlevens tegen het probleem aan te gooien, Oekraïne niet.’

De voormalige villa van de propagandaminister van Adolf Hitler, Joseph Goebbels.

Berlijn doet geldverslindende villa van Joseph Goebbels in de aanbieding

Berlijn leurt al zo lang met de leegstaande villa van nazi-propagandaminister Joseph Goebbels, dat de stad het pand gaat weggeven aan belangstellenden met een goed plan voor een nieuwe bestemming.

Een vrouw verlaat een stembureau in Londen.

Britse Conservatieven verliezen 'bijna catastrofaal' bij plaatselijke verkiezingen

De Conservatieve Partij stevent af op een flinke nederlaag bij de gemeenteraadsverkiezingen die donderdag in een deel van Engeland zijn gehouden. Voor Rishi Sunak is de situatie ernstig.

Het uiterlijk van Victoria is gebaseerd op dat van de Oekraïense influencer en zangeres Rosalie Nombre.

Oekraïne lanceert door AI gegenereerde persvoorlichter. 'Een technologische sprong vooruit'

Victoria Shi zal media en burgers namens het ministerie te woord staan. Het uiterlijk van de digitale woordvoerder is gebaseerd op dat van een Oekraïense influencer

Palestijnse kinderen bij een voedseluitdeelpunt van World Central Kitchen, in de province Deir Al-Balah in het midden van de Gazastrook.

Hamas is niet klaar om zijn troefkaarten, de gijzelaars, op te geven

Het leed in Gaza is amper te overzien, maar Hamas denkt het tij mee te hebben en blijft onwrikbaar in onderhandelingen over een staakt-het-vuren. Aangezien ook Israël een mes tussen de tanden houdt, is een deal nog lang niet in zicht.