dinsdag 22 mei 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Tim en Simon (rechts) Prouvé volgen hun papa op de voet. JH 

PAARDENSPORT

Bert Prouvé geeft de fakkel door aan zijn zonen

“Ik ambieer topsport”

Op de Silver Leaguewedstrijd in het Opglabbeekse Sentower Park won Bert Prouvé (48) zaterdagavond de hoofdrubriek. Een van zijn zonen was ook van de partij. Zijn zonen moeten immers de fakkel overnemen vermits papa Bert zijn carrière een nieuwe wending geeft als bondscoach van Estland.

“Bondscoach is een heel groot woord”, relativeert Bert Prouvé. “Estland heeft maar enkele ruiters en de deelnames aan landenprijzen zijn miniem. Ik heb de Estse ruiters begeleid tot aan de Wereldbekerfinale die vorige maand in Parijs verreden is. Momenteel blijf ik wel enkele Estoniërs op regelmatige tijdstippen trainen. Maar bondscoach, neen dat heeft Estland momenteel niet nodig.”

De zonen van Bert zijn 15 (Tim) en 20 (Simon) jaar oud. Vier jaar geleden zaten ze nog niet in het zadel. Ze reden thuis liever met de quad of met de tractor rond. Bij Simon kwam de klik haast vier jaar geleden, Tim kreeg twee jaar geleden de smaak te pakken. “Vier jaar geleden vond ik het erg dat ze geen belangstelling toonden”, aldus papa Prouvé. “ Nu vraag ik me af waar ze in godsnaam toch aan begonnen zijn”, lacht hij.

De jongste kreeg vorig weekend rust, terwijl Simon voor het eerst na een blessure terug op concours was. Papa Bert Prouvé draait al een hele tijd mee. Het is niet zo dat de zonen een einde gaan maken aan de loopbaan van papa. “Ik ambieer de topsport, al ben ik ook heel realistisch: topsport is voorbehouden voor een kleine minderheid ”, zegt de uitbater van manege Provahof in Zoutleeuw. 

Tim en Simon kennen hun plaats in de paardenwereld. Toen zij van start gingen, kenden ze niets van een paard. Het tij keert evenwel. Zij staan in hun reeksen nu wel hun mannetje.

“Maar het is wel zo dat wanneer zij klaar zijn voor de 1.45m-rubrieken, ik naar de achtergrond verhuis”, aldus papa Bert die het momenteel moet doen met zijn viervoeter Jadida.

In Opglabbeek was er ook winst voor Dirk Geenen en Johnny Geussens die beiden zelfs tweemaal een springproef wonnen. In de afsluitende GP liet Genkenaar Geenen zich kloppen door Gaetan Stalpaert.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws