Julius Persoone deelt zijn festivalfoto voor ‘Het perfecte plaatje’: “Ik schrok toen ik hoorde dat het om Bart Peeters ging”

In Het perfecte plaatje op Play 4 proberen een aantal bekende Vlamingen een vakjury te imponeren met hun foto’s. Elke week krijg je hier exclusief een bijzondere foto uit het programma te zien en lees je het verhaal erachter

Hans-Maarten Post

“We moesten proberen om de echte festivalvibe te vangen. Daarvoor trokken we naar het Dranouter Festival. Ik kreeg de opdracht om de hoofdact te fotograferen. Toen ik hoorde dat het om Bart Peeters ging, schrok ik wel even. Hij is altijd heel expressief en maakt zotte moves op het podium. Op de livefoto’s die ik al van hem zag, staat hij er altijd heel mooi op. Ik vond het cool om eens iets anders te doen. Ik had het geluk dat ik op voorhand iets met hem kon afspreken: hij zou in een welbepaald nummer een zotte bek trekken.”

© Julius Persoone

“Toch bleef het spannend. Want je zit in een donkere zaal, met podiumbelichting die continu verandert. Het was dus met een klein hartje dat ik de foto nam. Maar ik stond klaar. En ik ben enorm blij dat ik hét moment heb kunnen vastleggen. Bart ziet er een beetje demonisch uit, écht rock-’n-roll. Ik weet alleen niet of hij zelf zo tevreden zal zijn met het beeld. (lacht)Smaakt het naar meer, die concertfotografie? Waarom niet? Ik ben nogal fan van Guns N’ Roses. Zanger Axl Rose en gitarist Slash? Het zou de max zijn mocht ik hen eens kunnen fotograferen.”

Julius Persoone is de zoon van chocolatier Dominique Persoone. Hij heeft samen met zijn ouders The Chocolate Line, dat door Gault & Millau vorig jaar werd uitgeroepen tot “chocolatier van het jaar”. Hij maakte in 2023 voor het Antwerpse Modemuseum een doos met pralines geïnspireerd op het werk van een aantal bekende Belgische modeontwerpers. In Het perfecte plaatje was het thema deze keer festivalfotografie.

Het perfecte plaatje, Play4, elke zaterdag om 21.15 uur, en ook op GoPlay

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer