© TVO

Pedojagers krijgen geen zwaardere straf in beroep omdat ze man naar polder lokten om hem af te ranselen

Beveren -

Twee beklaagden, die ook verdacht worden van hun betrokkenheid bij de moord op David Polfliet (42) uit Sinaai op 5 maart 2021, pleegden drie dagen voordien al gelijkaardige feiten op H.V. Daarvoor kregen ze straffen grotendeels met uitstel. Die straffen werden in beroep bevestigd.

Olivier Scheir

De leden van de bende hadden als doel pedofielen te ontmaskeren. Ze lokten hun slachtoffers via een vals profiel op de datingapp Grindr in de val. Op 5 maart 2021 viel de 42-jarige David Polfliet uit Sinaai ten prooi aan de bende en overleefde een steekwonde niet. Enkele dagen eerder had de bende op gelijkaardige wijze een slachtoffer naar een afgelegen polder in Kieldrecht gelokt. Daar werd de man gegijzeld, geslagen, vernederd, bedreigd, kreeg een neppistool tegen het hoofd en moest zijn autosleutels en bankkaarten afgeven. Bovendien filmden ze de feiten om het op sociale media te zetten.

Contactverbod

Eén lid van de bende, W.B. (26) uit Lokeren, kreeg 24 maanden cel met uitstel. Hij was niet betrokken bij de dood van David Polfliet drie dagen later, zijn toen minderjarige broer en een vriend wel. Zij waren ook betrokken bij de feiten in Kieldrecht. L.N. (nu 19 uit Beveren) kreeg daarvoor 40 maanden cel, 28 met uitstel. Hij was op 24 februari 2022 ook betrokken bij slagen aan twee politieagenten. K.B. (nu 20 uit Beveren) kreeg 3 jaar waarvan 2 met uitstel. Intussen werden ze beiden vrijgelaten uit gevangenis en moeten strikte voorwaarden, zoals een contactverbod, naleven.

LEES OOK.Pedojager (26) riskeert effectieve celstraf in beroep: “Als je gelezen hebt wat er in de gevangenissen allemaal gebeurt, dan weet je dat het daar geen pretje is”

In beroep vorderde de procureur-generaal voor K.B. 42 maanden cel, voor L.N. zelfs 54. Zelf vroegen ze om een werkstraf, maar het hof ging niet in op beide vragen. In haar arrest spreekt het hof over maatschappelijk verwerpelijke feiten. Het hof besloot de straffen uit eerste aanleg te bevestigen. Later zullen de twee zich nog wel moeten verantwoorden voor hun aandeel bij de moord op David Polfliet.

LEES OOK. Twee verdachten van ‘homomoord’ op David Polfliet in alle stilte op vrije voeten: “Ik zal er alles aan doen om recht te laten geschieden”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hof van beroep