© BELGA

Douaniers houden woensdag stiptheidsactie op Brussels Airport, tot uur vertraging verwacht

De douaniers op Brussels Airport gaan vanaf woensdagmorgen een stiptheidsactie houden om het personeelstekort aan te klagen bij de diensten die personen en goederen controleren. Dat heeft de vakbond ACV Openbare Diensten dinsdag bekendgemaakt. Voor de passagiers van de aankomende vluchten verwacht de vakbond vertragingen tot één uur.

De actie van de douaniers zal woensdag om 7.30 uur “voor onbepaalde tijd” van start gaan. “Er zal zeker een grondig onderzoek gebeuren van vliegtuigen die aankomen op de luchthaven”, zegt Marc Nijs, secretaris van ACV Openbare Diensten. “Van bepaalde aankomende vluchten zal iedereen gecontroleerd worden. Ook de bagage wordt gecontroleerd. Dat zal een hele tijd duren, zeker als er vaststellingen moeten gebeuren.”

Mogelijk zullen ook enkele vertrekkende vluchten grondiger gecontroleerd worden. Maar daarover zal woensdag pas beslist worden.

De douaniers voeren op die manier actie tegen het acute personeelstekort bij de diensten die personen en goederen controleren. Op vier jaar tijd daalde het aantal personeelsleden van ongeveer 53 naar 32 voltijds equivalenten, zegt ACV. “De top van de douane doet zijn best om het probleem aan te kaarten bij de politieke overheid, maar er wordt niet naar hen geluisterd, zegt Nijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER