Direct naar artikelinhoud
VTM Nieuws

AA Gent ontslaat trainer Yves Vanderhaeghe

Yves Vanderhaeghe.Beeld Photo News

Het lot van Yves Vanderhaeghe (48) is bezegeld. AA Gent besliste om het contract met de coach te verbreken. Dat vertelde de clubleiding de coach zonet in de Ghelamco Arena, waar de ex-middenvelder om 17 uur ontvangen werd voor een gesprek. Gent bevestigde het nieuws ook op de clubwebsite.

"Hierbij deelt KAA Gent mee dat de club de samenwerking met trainer Yves Vanderhaeghe met onmiddellijke ingang heeft beëindigd", klinkt het in een mededeling op de website van de Buffalo's. ""KAA Gent wenst Yves Vanderhaeghe te bedanken voor het mooie werk dat hij vorig seizoen heeft geleverd met als resultaat een vierde plaats en Europees voetbal. De club wenst hem dan ook alle succes toe in zijn verdere carrière."

Vanderhaeghes verblijf van een jaar in de Ghelamco Arena was er één met hoogtes en laagtes. De trainer loodste de Buffalo’s na zijn komst met een straffe remonte richting play-off 1 en Europees voetbal. Het bestuur toonde zich erkentelijk door – ondanks de twijfels – verder te gaan met Vanderhaeghe. Alleen neemt Gent na een povere competitiestart (14 op 30) en uitschakeling in de voorrondes van de Europa League enkele maanden later nu toch afscheid van de coach. 

Twitter bericht wordt geladen...

Gisteren kreeg Gent een 1-5-pandoering van KRC Genk, wat dus de nederlaag te veel was voor Vanderhaeghe. Twee weken geleden was aartsrivaal Club Brugge ook al met zware 0-4-cijfers in de Ghelamco Arena komen winnen.

Het is nog niet duidelijk wie Vanderhaeghe zal opvolgen bij de Buffalo's.

AA Gent ontslaat trainer Yves Vanderhaeghe
Beeld BELGA