De rode loper

Inbraakpoging bij Drake en fiscus wil Shakira niet langer vervolgen voor belastingfraude

Drake.© WireImage

Wie in BV-land of Hollywood vertoeft, op de rode loper of in de wandelgangen, komt al eens op bezoek in deze rubriek.

Filip Tielens

Het rommelt bij Drake

De politie van Toronto heeft een man gearresteerd die probeerde binnen te dringen in het landhuis van rapper Drake. Volgens de politie heeft het incident niets te maken met een schietpartij die eerder plaatsvond aan het huis.

Een motief voor beide incidenten is er nog niet. Al is er mogelijk een link met de rapoorlog met Kendrick Lamar waarin Drake verwikkeld is. Beide rappers beschuldigen elkaar in steeds maar nieuwe songs van allerlei criminele feiten. Die disstracks zijn stuk voor stuk grote hits. Een van Lamars nummers, ‘Not like us’, is momenteel zelfs het meest gestreamde nummer ter wereld op Spotify. Het artwork bij het nummer toont een luchtfoto ... van Drakes huis in Toronto.

Het huis van Drake in Toronto.© afp

Het rommelt niet langer bij Shakira

Het Spaanse parket heeft gevraagd om de belastingfraudezaak tegen Shakira te seponeren. Er zou niet genoeg bewijs zijn om de Colombiaanse zangeres te vervolgen voor de mogelijke belastingfraude die ze pleegde in 2018.

In juli vorig jaar startte een rechtbank in Barcelona een procedure tegen de zangeres. Ze zou via buitenlandse bedrijven in belastingparadijzen belastingen hebben ontdoken. De zangeres betaalde toen een boete van 6,6 miljoen euro om te tonen dat ze bereid was haar problemen op te lossen.

In een andere belastingfraudezaak over de jaren 2012 tot 2014 werd Shakira voor de rechtbank gedaagd, maar ze sloot op het laatste moment een overeenkomst met het openbaar ministerie. Ze betaalde toen een boete van 7,5 miljoen euro.

Shakira.© reuters

Het rommelde bij Wittekerke

Rik Verheye groeide op in Knokke. Dat ligt op een boogscheut van Duinbergen, de locatie van Wittekerke. Een van de beste vrienden van de acteur woonde achter de hoek van Sneyers, het personage van Kürt Rogiers.

In de podcast Achter de schermen vertelde Verheye dat hij vaak langs het huis van Sneyers reed om luid diens naam te roepen. Dat vond de productie van het tv-programma niet tof en dus werd Verheye na een tijdje weggestuurd. “Toen wist ik nog niet dat je stil moest zijn”, klinkt het nu berouwvol. (ft, belga)