Direct naar artikelinhoud
Muziek

Bomdreiging op SXSW in Austin: optreden van The Roots afgelast

Black Thought en ?uestlove van The Roots.Beeld reuters

Door een bomdreiging in Austin werd het concert van de Amerikaanse hiphopband Roots op het South By Southwest (SXSW) afgelat. Er zou een verdachte opgepakt zijn.

Gisteren meldde een medewerker van Live Nation dat er een mail was binnengekomen met een bommelding. De politie besloot daarop het gebied te doorzoeken waar de 'Bud Light x The Roots & Friends Jam' zou moeten plaatsvinden. 

Er werd geen bedreiging gevonden, maar toch besliste Bud Light om het concert te annuleren. "Jullie veiligheid en de veiligheid van alle SXSW-fans is onze topprioriteit", aldus de sponsor.

Terroristische dreiging

Later arresteerde de politie van Austin een 26-jarige man op beschuldiging van terroristische dreiging. En lijkt het gevaar te zijn geweken. "We hebben geen aanwijzingen voor grotere zorgen om de veiligheid (...) rond dit incident", schreef de politie in een mededeling.

De Texaanse stad Austin leeft met vrees voor geweld nadat eerder deze week verschillende bommen ontploften overal in de stad. Daarbij kwamen twee mensen om, drie anderen raakten gewond.