Reddingswerkers zoeken onder het gevaarte van 70 op 50 meter naar overlevenden.
Foto: AP

Reusachtig reclamebord valt om tijdens storm in India: al 14 doden en 74 gewonden geteld

In Mumbai, India, zijn al 14 dodelijke slachtoffers en 74 gewonden geteld, nadat daar een enorm reclamebord is omgevallen tijdens een storm. Het bord, dat daar blijkbaar illegaal was neergepoot, stortte te pletter op een tankstation waar meer dan 100 mensen aan het schuilen waren.

Mumbai werd gisteren getroffen door hevig stormweer, dat gepaard ging met buien en stofstormen. Bomen werden ontworteld en op verschillende plaatsen viel de stroom uit. Het treinverkeer werd onderbroken en volgens de media werden op de internationale luchthaven van Mumbai minstens 15 vliegtuigen omgeleid.

In de wijk Ghatkopar, niet ver van de luchthaven, werd tijdens diezelfde storm een enorm reclamebord van 70 op 50 meter omgeblazen. Het 250 ton zware gevaarte viel op een benzinestation. Op dat moment waren er zo'n 150 voertuigen ter plaatse: sommige mensen schuilden er tegen de hevige regen.

Bekijk: Het moment waarop het enorme paneel van 50 bij 70 meter omvalt

Videospeler inladen...

De lokale reddingsdiensten hebben intussen al 88 mensen van onder het puin gehaald. 14 onder hen overleefden de klap niet, 74 anderen raakten gewond. 31 van hen hebben lichte verwondingen.Ā De reddingswerken verlopen wel moeilijk, net omdat het gaat om een verwoest tankstation. De politie en brandweer moeten behoedzaam te werk gaan om het puin te verwijderen.Ā 

De politie en brandweer moeten behoedzaam te werk gaan om het puin te verwijderen.
Foto: AP

Intussen is ook een onderzoek geopend door de politie. Zo raakte al bekend dat het enorme reclamebord er illegaal zou zijn gebouwd. Het reclamebedrijf dat daarvoor verantwoordelijk was, zou nog minstens 8 van zulke panelen in de omgeving hebben staan.Ā 

De Indiase president Draupadi Murmu heeft op X al haar medeleven betuigd voor de nabestaanden van de slachtoffers. Ze noemt het voorval "buitengewoon triest". "Ik bid voor het spoedige herstel van de gewonden en wens de hulp- en reddingsoperaties succes."

Meest gelezen