Israël pakt hooggeplaatste Hamas-leider op

© AFP

Israël heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een hooggeplaatste leider van de radicaalislamitische Palestijnse beweging Hamas opgepakt. Hassan Yousef werd gearresteerd tijdens een huiszoeking in zijn woning in Ramallah, aldus het Israëlische leger woensdag.

Volgens de krant The Times of Israel, die bronnen binnen de veiligheidsdiensten citeert, werden in totaal 32 Palestijnen opgepakt vanwege hun betrokkenheid bij terroristische activiteiten en gewelddadige rellen. Palestijnse media melden dat verschillende leiders van Hamas werden opgepakt op de Westelijke Jordaanoever.

Raketaanvallen

Het Israëlische leger voerde dinsdagnacht ook een luchtaanval uit op een militair kamp van Hamas in Gaza, nadat eerder een projectiel werd afgeschoten vanuit de Palestijnse gebieden. Het is nog niet bekend of er bij die aanvallen gewonden vielen. Raketaanvallen op Israël zijn meestal het werk van salafistische groepen. Het Israëlische leger reageert daar systematisch op met aanvallen op Hamas, omdat de groep volgens Israël verantwoordelijk is voor wat er zich in de Palestijnse gebieden afspeelt.

Hamas-leider Ismail Hanija had na de erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad door president Donald Trump opgeroepen tot een nieuwe intifada en het plegen van aanslagen op de Westelijke Jordaanoever.

Het is sinds vorige week erg onrustig in de Palestijnse gebieden. Bij protesten en door Israëlische luchtaanvallen kwamen al zeker vier Palestijnen om het leven en raakten honderden anderen gewond.

LEES OOK. Chaos na Trumps aankondiging: gevechten breken uit met stenen, kogels, granaten en zelfs al raketten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen