Bron: Hamas maandag naar Egypte voor gesprek over bestand

Nieuws
Hamas stuurt maandag een delegatie naar de Egyptische hoofdstad Caïro om te onderhandelen over een staakt-het-vuren in Gaza. Dat heeft een anonieme bron gezegd tegen het persbureau Reuters. Er zal gesproken worden over een voorstel voor een bestand van landen die helpen bemiddelen en de Israëlische reactie daarop.
anp
zondag 28 april 2024 om 12:34
Afbeelding
beeld anp

Nieuwswebsite Axios meldde op gezag van twee Israëlische bronnen dat in het nieuwste voorstel van Israël staat dat het land bereid is om te praten over het ‘herstel van een duurzame rust’ in Gaza als alle gijzelaars zijn vrijgelaten. Tot nu toe is Israël niet bereid tot een permanent staakt-het-vuren omdat de regering eerst alle doelen wil bereiken, waaronder het einde van Hamas.

Er wordt al maanden gesproken over een bestand in Gaza. De afgelopen weken leken die onderhandelingen in een impasse beland te zijn. Dit weekend zei de voorzitter van het World Economic Forum (WEF) Børge Brende dat er toch weer wat beweging in lijkt te komen en er ‘enig nieuw momentum’ ontstaat.

Op een bijeenkomst van het WEF in Saudi-Arabië wordt dit weekend ook over Gaza gesproken. Onder anderen de Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken en de Palestijnse president Mahmoud Abbas zijn erbij. Israël is niet aanwezig.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De Jonge is nog niet tevreden over woningbouwbeleid Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland moet van Hugo de Jonge nog meer aanpassingen doen aan het woningbouwbeleid. De provincie kwam onlangs per brief tegemoet aan een aantal eisen van de demissionair minister van Volkshuisvesting, die al enkele maanden dreigt de regie over de woningbouw ov..

Afbeelding

Von der Leyen wil Europese belastingen ten bate van defensie

De Europese Unie moet nieuwe inkomstenbronnen aanboren zoals nieuwe Europese belastingen om meer geld te kunnen steken in de verdediging van de EU en van Oekraïne, vindt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie.

Afbeelding

Petitie tegen hogere btw op boeken 40.000 keer ondertekend

De petitie tegen een hoger btw-tarief op boeken is inmiddels 40.000 keer ondertekend. De organisatie is overweldigd door de vele reacties. 'We wisten dat de aangekondigde verhoging van de btw op boeken naar 21 procent leeft onder lezers, maar dit overtreft onze verwachtingen.

Afbeelding

OM eist werkstraf tegen ouders voor mishandeling kinderen

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag bij de rechtbank in Rotterdam 240 uur werkstraf geëist tegen het echtpaar Henk (61) en Gerritdina (59) J. uit Ouddorp. Ze zouden zes van hun acht kinderen jarenlang stelselmatig hebben mishandeld.

Afbeelding

Macron stelt omstreden verkiezingswet Nieuw-Caledonië uit

De Franse president Emmanuel Macron heeft de nieuwe verkiezingswet van Nieuw-Caledonië met 'een aantal weken' uitgesteld. De aanpassing van de regels leidde de afgelopen week tot grote rellen op de eilandengroep.

Afbeelding

AI-chipbedrijf Nvidia fors hoger op Wall Street na sterke cijfers

Nvidia behoorde donderdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De belangrijkste verkoper van chips die nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) ondersteunen, behaalde afgelopen kwartaal recordresultaten en overtrof daarmee de hooggespannen mark..