Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Nieuws
Door te praten met de PVV over het vormen van een kabinet, maken VVD en NSC volgens Volt-leider Laurens Dassen "normaal wat in een democratie nooit normaal zou mogen zijn". Dat zegt hij op het Volt-congres in Apeldoorn. "Doe. Het. Niet" is Dassens oproep aan VVD-voorvrouw Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt (NSC).
anp
zondag 28 april 2024 om 15:22
Afbeelding
beeld anp

Omtzigt en Yeşilgöz zouden wat Dassen betreft leiderschap moeten tonen. "Want elke dag is er één waarop jullie kunnen omdraaien. Want als je een leider bent, dan durf je te staan voor de democratie en de rechtsstaat, dan durf je te staan voor datgene wat ons allemaal verbindt."

Dat weglopen van de formatietafel tot kiezersverlies zou leiden, moet volgens de Volt-leider niet uitmaken. Die zaken zijn relatief vergeleken met "regeren met een eenmanspartij die sinds jaar en dag discrimineert, het geloof in onze onafhankelijke rechtspraak uitholt en journalisten verguist".

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Spaanse politie neemt 11 ton hasj in beslag na achtervolging op zee

De Spaanse politie heeft in totaal 11,4 ton hasj in beslag genomen na een achtervolging van drugssmokkelaars die in zes speedboten in de Spaanse Golf van Cádiz weg probeerden te komen.

Afbeelding

Minister laat tweede blauwtongvaccin toe: snel 1,3 miljoen doses

Er komt een tweede vaccin beschikbaar waarmee houders van met name koeien en schapen hun dieren kunnen laten inenten tegen blauwtong. Naar verwachting komen voor medio juni 1,3 miljoen doses van dit vaccin beschikbaar voor de Nederlandse markt, meldt demissionair landbouwminist..

Afbeelding

Waarschuwing voor 'diabetesgolf', meer mensen met prediabetes

'Als we nu niets doen, komt er straks een diabetesgolf op ons af', waarschuwt de directeur van het Diabetes Fonds, Diena Halbertsma. Volgens maandag door het fonds gepubliceerde schattingen van de universiteit van Maastricht heeft een op de vijf mensen tussen de veertig en 75 j..

Afbeelding

Socialisten winnen in Catalaanse regioverkiezingen

De Spaanse Socialistische Partij is bij de verkiezingen in de regio Catalonië de grootste partij geworden. Omdat geen enkele partij op eigen kracht een meerderheid bereikt, wacht Catalonië coalitiebesprekingen die tot ver na de verkiezingen kunnen duren.

Afbeelding

Litouwse president claimt overwinning in eerste verkiezingsronde

De Litouwse president Gitanas Nauséda heeft de overwinning geclaimd in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen van het Baltische land. Uit de eerste resultaten blijkt dat hij ver voor ligt op zijn naaste rivaal.

Afbeelding

25 hardlopers in Leiden naar ziekenhuis, situatie was 'handelbaar'

Bij het LUMC en het Alrijne Ziekenhuis zijn zondag zeker 25 deelnemers aan de Leiden Marathon op de spoedeisende hulp terechtgekomen met hitteklachten.