Meteen raak bij zijn comeback: Arnaud De Lie knalt met machtige sprint naar winst in de Famenne Ardenne Classic

Arnaud De Lie heeft de Lotto Famenne Ardenne Classic op zijn naam geschreven. Het Belgische toptalent van Lotto Dstny was na 195 pittige kilometers in en rond Marche-en-Famenne de sterkste in een sprint. De Lie - die zijn eerste koers in vijf weken reed - volgt op de erelijst zichzelf op. Axel Zingle werd tweede, voor Maxim Van Gils. Twee Lotto’s op het podium dus.

Vincent Van Genechten

De Lie vierde zondag zijn wederoptreden. Hij reed zijn eerste wedstrijd sinds Gent-Wevelgem (WorldTour) op 24 maart. Medisch onderzoek stelde nadien de ziekte van Lyme bij hem vast. Hij was eind februari ook al eens hard gevallen in de GP Le Samyn (1.1).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is voor De Lie zijn twintigste profzege, zijn eerste dit seizoen. Zijn laatste overwinning was de vorige editie van de Famenne-Ardenne Classic, die in 2023 nog begin oktober plaatsvond. Hij haalde het toen in de eindsprint letterlijk op één been nadat zijn voet uit zijn klikpedaal schoot. De Lie rijdt de volgende weken ook nog de Grand Prix du Morbihan, de Tro Bro Léon en het Circuit de Wallonie.

Uitslag:

© PCS

“Dit geeft vertrouwen”

“Ik heb hier geen woorden voor”, zei De Lie aan de finish. “Dit is echt een bevrijding voor mij. Het was niet gemakkelijk om te winnen vandaag”, aldus De Lie. “Ik voelde me niet zo goed in het begin van de wedstrijd, maar het gevoel werd onderweg beter en beter. Ik ben heel blij eindelijk eens te hebben kunnen winnen. Het was een zware koers, met de hellingen onderweg en de harde wind. Maar ik ken het parcours uit mijn hoofd en heb het met de hulp van mijn team toch kunnen afmaken. Als sprinter word je sterker wanneer je de finish ziet. Ik zag Axel Zingle vroeg aangaan en nam zijn wiel. Ik ging er vervolgens op het juiste moment over.”

De zege gaf de Stier van Lescheret hernieuwd zelfvertrouwen. “Dat was even weg na mijn slechte periode”, knikte De Lie. “Ik wilde vandaag kijken hoever ik stond. Ik had mezelf een beetje druk opgelegd. Dat helpt soms. We kwamen met de ploeg naar Marche-en-Famenne om te winnen en we zijn vandaag eerste en derde (ploeggenoot Maxim Van Gils werd derde, red.). Dat is prachtig.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer