© kma

Bestuursakkoord klaar, bevoegdheden schepencollege bekend

Dik twee maanden na de verkiezingen is CD&V Zandhoven klaar met zijn bestuursakkoord en de verdeling van de bevoegdheden van de schepenen.

Kristin Matthyssen

"Mensen appreciëren ons werk en vinden vooral dat het goed wonen en leven is in onze gemeente. We moeten echter hard blijven werken en innoveren om dat gevoel vast te houden en zelfs nog te versterken. Hierbij moeten we onszelf ook in vraag durven stellen en vooral een plan maken met een visie op de toekomst. Ons bestuursakkoord Zandhoven 2019-2024 (lees : onze verkiezingsbeloften) vormt hierin de basis. In overleg met ons managementteam en in samenwerking met al onze medewerkers en diverse raden, zal dit uitmonden in een gedragen (financieel) meerjarenplan", laat burgemeester Luc Van Hove (CD&V) weten in een persmededeling.

"Onze succesformule is gebaseerd op 3 kernwoorden, die we ook de volgende zes jaren zullen hanteren:

‘Gedreven’

we blijven hard werken.we zijn fier op onze gemeente en willen dat onze inwoners ook fier zijn op hun (deel)gemeente.

‘Aanwezig’

we zijn onmiddellijk bereikbaarWe staan midden de mensen.we zetten in op “informeren en participeren”

‘Verantwoordelijk’

we hebben bestuurservaring en durven beslissen.we kunnen een compromis sluiten en dit verdedigen en uitleggen.we zullen moeilijke zaken niet ontwijken maar zullen goed uitleggen waarom we bepaalde beslissingen namen.

Bevoegdheden burgemeester en schepenen

*Luc Van Hove – Burgemeester

Veiligheid (politie, brandweer, noodplanning)Klimaat (energie & duurzaamheid)Communicatie, informatie en participatieBurgerzaken (burgerlijke stand, bevolking)PersoneelAlgemene coördinatie (gemeente, OCMW, AGB, kerkbesturen, …)

J*oris Geens – Eerste schepen – Schepen voor Massenhoven & Viersel

SportLokale economie (ondernemen, markten & kermissen)MobiliteitErfgoed en Heemkunde

*Steven Van Staeyen – Schepen voor Pulderbos

Omgeving (milieu, ruimtelijke ordening, woonbeleid)Groenbeleid (natuur, water, dierenwelzijn)LandbouwToerisme

*Hans Soetemans – Schepen voor Zandhoven

JeugdAutonoom Gemeentebedrijf (AGB)ITFinanciën

*Rudy Willems – Schepen voor Pulle

Grondgebiedzaken (openbare werken, technische dienst, groenonderhoud)PatrimoniumSeniorenCultuurBibliotheekOntwikkelingssamenwerking

*Mieke Maes – Voorzitter Bijzonder comité

Sociale zaken (OCMW, kinderopvang, gelijke kansen, tewerkstelling)OnderwijsWelzijn (gezondheid, opvoeding)Armoedebestrijding

De burgemeester dankt uittredend schepen May Peeters. Volgens de wetgever moet het schepencollege uit minstens 1 schepen minder bestaan. "May heeft al een heel lange staat van verdienste achter de rug. Ze blijft zeker zetelen als gemeenteraadslid", zegt de burgemeester.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018