Er worden nog volop voorbereidingen getroffen voor het MAK.© RR

Meerhouts Amateur Kunstenfestival presenteert 60 kunstenaars op 12 locaties

Meerhout -

Het Meerhouts Amateur Kunstenfestival (MAK) palmt de komende twee weken de gemeente in. Op twaalf locaties zullen meer dan 60 kunstenaars hun werken tonen.

Het tweejaarlijkse amateurkunstenfestival MAK biedt een podium aan jonge talenten en gevestigde amateurkunstenaars. Door de jaren heeft MAK een ijzersterke reputatie opgebouwd, waardoor niet alleen Meerhoutse kunstenaars deelnemen, maar ook artiesten uit de wijde omgeving.

Aan de editie van 2024 nemen meer dan 60 kunstenaars deel uit verschillende kunstvormen. Zo zullen er werken bewonderd kunnen worden uit de schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, muziek en poëzie. De werken staan tentoongesteld op twaalf locaties in de gemeente, zoals het gemeentehuis, Tarmac, de kiosk, de bibliotheek en de Kapel Heilig Graf. Anne Delforge en Marjelle Roose – Club Roos stellen hun thuisatelier open.

Daarnaast kunnen bezoekers ook terecht in de vroegere supermarkt Mera en het vroegere Bloemekeeke in de Veldstraat. Beide handelszaken zijn al geruime tijd gesloten, maar openen nu uitzonderlijk nog eens de deuren, weliswaar als kunstenzaal.

Gedichtenroute

Het gemeentebestuur en de cultuurraad deden voor deze editie van MAK een oproep aan de Meerhoutse dichters om in hun pen te kruipen. Die teksten vormen de basis van de MAK-fietsroute. Het traject van 18 kilometer verbindt alle locaties en brengt de deelnemers langsheen alle gedichten. Er is ook een wandelroute van zowat 2,5 kilometer uitgestippeld in het centrum van Meerhout, die de bezoeker langs de centrumlocaties van MAK leidt.

MAK 2024 vindt plaats in het weekend van 27 en 28 april en 4 en 5 mei 2024. Je kan op de verschillende locaties langsgaan van 13.30 uur tot 18 uur. Op vrijdag 3 mei 2024 is er een nocturne tussen 20 en 23 uur. De toegang is overal gratis. (af)

www.meerhout.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners